1000 recepten met wortel
Voor 4 personen: ± 700 g fazantenfilets 1 grote wortel 1 ui 3 appelen (bv. boskoop of jonagold) 1,5 dl appelcider 2 dl kippenbouillon (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water) 1 glaasje calvados 1/2 dl room 5 eetl. boter het sap van... bekijk recept »
? 150 g staartvis (diepvries)3 takjes selder1 grote wortel1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)70 g tomatenconcentraat2 eetl. cognac2 eetl. bloem2 eetl. boter1 eetl. fijngesnipperde peterselie2 sneden brood- Snij de selder en de wort... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 gerookte forellen 1,7 liter water 1 dikke ui, 1 prei, 1 wortel 3 teentjes knoflook ¼ knolselder laurier, kruidnagel, steranijsje 50 gram bloem 50 gram boter 200 gram room bosje bieslook, peper en zoutTrek van de vellen en de graten... bekijk recept »
100 g ongepelde garnalen; 1 wortel; 1 ajuin; 1 staaf selder; 1 teentje look; tijm, laurier en peterseliestengels; ? l visfumet; 30 g bloem; 20 g tomatenpuree; 1 dl roomBereiding Bak de ongepelde garnalen kort maar krachtig in wat olijfolie met een fi... bekijk recept »
2 hoeveparelhoenen 2 raapjes 4 jonge wortelen 8 truffelaardappeltjes 2 selderiestaafjes 8 spruiten 4 dl room 4 dl gevogeltefond 4 dl lambik 1 sneetje gezouten spek 1 fijn gesneden wortel en ajuin enkele blaadjes koriander en tijm- Reinig alle groente... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 hazebouten Voor de marinade: wortel in stukjes , prei , fles wijn (liefst merlot) paar blaadjes laurier. peper zout , verse paprika (drie kleuren) champignonsde 2 hazebouten worden gemarineerd in een marinade van wortel stukjes ,p... bekijk recept »
2x 100 gr. Kabeljauwfilet sap v. halve citroen 2 tomaten in partjes 120 gr. ui 120 gr. wortel peterselie/dille zout gemalen basilicum marjolein 1 EL dieetolie/margarineLeg de filets op aluminiumfolie. Besprenkel de filets met citroensap en leg er de ... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 stuk kalfsgebraad van +/- 500 gr 1 1/2 eetlepel vetstof 1 ui 1 wortel 1 takje selder 1 tomaat 1/2 teentje knoflook Tijm, laurier, peper en (indien toegelaten, zout) 2 dl waterKleur het vlees in de hete vetstof, voeg hierbij de in s... bekijk recept »
280 gr. kalkoen filet in kleine stukjes gesneden 10 gr. boter zout versgemalen witte peper voor de saus: 30 gr. sjalot 40 gr. prei 60 gr. wortel 40 gr. knolselderij 7 dl lichte gevogeltefond 1 dl slagroom 1 theel. fijngehakte dragon 1 scheutje cham... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 kg mosselen 10 cl room 1 eierdooier 1 wortel (in stukjes) 1 laurierblaadje 1 fijngehakte ui 1 gehakte sjalot 100 g boter 10 cl cider brut 1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie zout en peperWas de mosselen. Klop de room op met het ... bekijk recept »