Recepten met wortel

1000 recepten met wortel

Wortel

Wortel Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.

Zoetzure Kip/kerrie Hawai

1 grote wortel 1 paprika 1 bakje champignons 300 a 400 gr kipfilet 1 klein blikje stukjes ananas 1 zakje BabiPangang saus (Conimex) 1/2 zakje hot curry- Snij de kip in hapklare brokken en bestrooi met de hot curry. Snij de wortel, paprika, champignon... bekijk recept »

Zelfgemaakte Spagetti-saus.van Micmac

Voor 2 personen: 500 gr gemengd gehakt 1 klein doosje tomatenpuree 2 uien 1 doos gepelde tomaten in stukjes 1 wortel 200 gr champignons 2 teentjes knoflook 2 dl rode wijn 2,5 dl water peper & zout & muskaatnoot mespunt cayenepeper,1eetlepel o... bekijk recept »

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

4 kalfslapjes1 wortel100 g prinsessenboontjes1 eetlepel bieslook (fijngehakt)150 g salade-assortiment2 theelepels sherry-azijn100 g peultjes1 ui (rood)0.5 paprika's (rood)1 eetlepel kervel (fijngehakt)1 cl olijfolie (extra vierge)- De boontjes beetga... bekijk recept »

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

Voor 4 personen: 4 kalfslapjes 1 wortel 100 g prinsessenboontjes 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 150 g salade-assortiment 2 theelepels sherry-azijn 100 g peultjes 1 ui (rood) 0.5 paprika's (rood) 1 eetlepel kervel (fijngehakt) 1 cl olijfolie (extra ... bekijk recept »

Visflensjes met krab

Voor 4 personen: 250 grab surimi krabvleesstukjes 4 eetlepels mayonaise 4 eetlepels ketchup 150 gram geraspte wortel 200 gram pannenkoekenmix 1/2 liter melk 1 ei 50 gram boter 50 gram veldslaMeng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte ... bekijk recept »

Tomatensoep

40 g boter - 1 fijngesneden ui - 1 wortel, in plakjes - 1 stengel bleekselderij, in boogjes - 1 el tomatenpuree - 1 teentje knoflook, fijngesneden - 750 g verse rijpe tomaten, in stukken - 1 takje tijm - 1 takje marjolein - 3 peterseliestelen - 1 bla... bekijk recept »

Tongfilets la Pompadour

8 tongfilets 1 dl droge witte wijn 2 1/2 dl visbouillon (tablet) 1 wortel, in stukken 1 ui, in stukken 2 takjes peterselie 1 laurierblad 150 gr garnalen 200 gr champignons, in dunne plakjes 1/8 liter slagroom 50 gr boterTongfilets oprollen ... bekijk recept »

Hazenfilet met kriekbier en kriekjes

- 4 hazenfilets (diepvries) - 2 eetl. boter - peper en zout Voor de saus: - 350 g ontpitte noordkrieken (bokaal) - 3 dl kriekbier - 1 wortel - 1 ui - 400 ml wildfond (bokaal) - 3 afgestreken eetl. bloem - 2 eetl. boter - 1,5 eetl. suiker - 1 takje ti... bekijk recept »

Hazerug met roze bessen

Voor 4 personen: 1 hazerug +/- 600gr of 240 gr per persoon 1 el vetstof 4 sjalotten 1 wortel 1 stukje prei 1 dl rode wijn 2 dl vetarme bouillon 2 el roze bessen op azijn (Poivre Rose) 1 kruidentuiltje (laurier en tijm)Bak de hazerug in de hete vetsto... bekijk recept »

Hertenrug met poivradesaus

voor 4 personen: 900 gr hertenfilet, 6 peertjes, 5 dl rode wijn, 100 gr suiker, 6 stronkjes witloof, 18 spruitjes, 1/2 knolselder, 1 dl room, 1 dl melk, 2 dl wildbouillon, 1 ui, 1 wortel, 1 lookteentje, 10 gr chocoladeSnijd de ui en wortel grof en kl... bekijk recept »

Pagina 84 van 100