1000 recepten met wortel
Voor 4 personen: 1 spitskool 1 winterwortel 2 appels citroensap 6 eieren 3 eetlepels mayonaise 3 eetlepels yoghurt peper zout 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel mosterd 2 eetlepels gehakte peterselieBreng in een pan water aan de kook en kook hierin... bekijk recept »
voor 4 personen: 600 gr. sucadelappen, zout, peper, boter, een flesje Mongozo bier, laurierblaadjes, 125 gr. spekblokjes, champignons, wortel, paprika (of nog meer wat er over blijft in de groentela) honingkoekBoter smelten in de pan. Het vlees naar ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg runderstoofvlees 1 dikke wortel of 2 kleinere 2 uien 1 flesje Chimay tripel 1 flinke eetlepel Luikse siroop 1/2 eetlepel ciderazijn 1 kruidentuiltje 1 blaadje laurier bakboter 2 eetlepels bloem peper en zoutverhit de boter in ee... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 100 gram biefstuk, 1 ei, 2 uien, 1 wortel, 100 gram champignons, Ketjap, 2 eetl. doperwten, 50 gram ongekookte zilvervliesrijst, 1/2 theel. wokolie, Sambal, peper, zoutSnij de biefstuk in flinterdunne reepjes. Bak deze reepjes in de... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 jonge duifjes 4 dl rode wijn 1 wortel 4 veenbessentaartjes boter krielaardappeltjes 1 ui rozemarijnKruid de duif langs binnen en buiten met peper en zout en schroei ze op iedere zijde. Laat vervolgens zachtjes garen met fijn versne... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 maïsbolletjes of volkorenbroodjes, olijfolie of boter om te bestrijken, 1 dl koksroom, 100 g gekookte mosselen, 100 g grote garnalen, 100 g krabfantasysticks, 1 eetl. citroensap, zout en versgemalen peper, 4 eetl. remouladesaus ... bekijk recept »
1 wortel1 prei2 sjalotten2 tenen knoflook500 gram tomaten1 pot gevogelte fond2 el tomatenpureezoutpeper1 dl olijfolie2 tl oregano1 tl tijm1 tl pesto. Schil de wortel en hak deze fijn met de hakmolen van de staafmixer. doe hetzelfde met de sjalotten e... bekijk recept »
1 eetl olijfolie 2 tenen knoflook 750gr doorregen runderlappen 1 eetl bloem 1 stengel selderij in dunne plakjes 150gr wortel in dunne plakjes 1 dl witte wijn 1 blik tomaten 2 eetl provencaalse kruiden 250gr kastanje champignons Verhit de olie in een ... bekijk recept »
1 grote wortel - 2 stelen bleekselderij - 1 flinke ui - 1 grote prei - 250 gram salami in plakken van 1 cm dik - 4 eetlepels olijfolie - 2 theelepels gedroogde gemengde Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden - 1 liter kippenbouillon zelf getrokke... bekijk recept »
500 gram magere runderlappen2 uienteentje(s) knoflook3 eetlepels olijfoliezoutpeper1 winterwortel1 blik gepelde tomaten op sap1 tl Provencaalse kruiden (uit een potje) 200 ml. rode wijn250 gram champignons. Bak het vlees met de uien in de olie bruin ... bekijk recept »