1000 recepten met wortel
4 mignonnettes 4 varkensnetjes 3 stronkjes witloof 0.5 groene kolen (savooikool) 4 sneetjes spek (gerookt) 1 wortel 1 stengel bleekselderij 0.5 preiwitten 1 ui 1 paprika (rood) 60 g prinsessenboontjes 2 dl room peper zout nootmuskaat 30 g boter (bakb... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten zalm (uit de vriezer) 1 el olijfolie 2 gesnipperde sjalotjes 2 dl witte wijn 2 dl witte vermout 1 potje kippenbouillon 2 el verse of gedroogde bieslook het groen van 1 bosje lenteui 1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd 1 be... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 moten zalm (uit de vriezer) 1 eetlepel olijfolie 2 sjalotjes, gesnipperd 2 dl witte wijn 2 dl witte vermout 1 potje kippenbouillon 2 eetlepels gedroogde of verse bieslook het groen van 1 bosje lente-ui 1 wortel, in dunne sliertjes ... bekijk recept »
25 g geplette tarwe een halve dl kokend water een halve ui 25 g wortel 25 ge champignons 100 g broodkruim 125 g tofu 1 el sojasaus 1 el ketchup 1 el bloemWeek de tarwe in het kokend water. Hak de ui, de wortel en de champignons fijn in de keukenmachi... bekijk recept »
per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr gamba's of tijgergarnalen, drooggedept 600 gr wortel, in luciferreepjes 1 eetlepel olijf-of wokolie 2 uien, gesneden 1 theelepel gemberpoeder 1,5 dl kruidenbouillon van een half tablet 1 eetlepel maïzena 2 a 3 eetlepels gember... bekijk recept »
250 g champignons 150 g wortel 50 g margarine 350 g niet-gekruid gehakt 1 zakje mix voor gehaktschotel 6 vellen filodeeg 0.5 tl kerriepoederVerwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven 175 °C, gasovenstand 5). Snijd de champignons in plakjes en de w... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr wildstoofvlees 2 uien 1 wortel 3 takken witte selder tijm en laurier kruidnagel 1 fles rode wijn 100 gr boter 400 gr bospaddestoelen peper en zout 50 gr boter 1 teentje lookMaak de marinade door de wijn op smaak te brengen met... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 varkenspoten in twee gesneden, 4 el broodkruim, 1 el peterselie, 1 gehakt teentje look, 1/2 selder, tijm, laurier, 1 prei, 1 ui, 1 wortel, 2 sjalotten, 2 el gehakte peterselie, 2 el azijn, 2 el mosterd, 2 el water, 12 el olie, pepe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 grote haas of 2 wilde konijntjes 1 selder 1 wortel boter 2 l botermelk 1 kruidentuiltje 1 ui maiszetmeel 1 l roomLeg het schoongemaakte en versneden wild gedurende 2 á 3 dagen in een marinade van botermelk, vermengd met versneden u... bekijk recept »