Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Gevulde gans

1 gans (3 kg, panklaar)150 g kalfsgehakt150 g varkensgehaktwitte druivenrode bessen1 ui50 g champignons (fijn gehakt en gestoofd)1 ei50 g paneermeelboter0.5 l droge, witte wijn (Elzasser wijn(bijvoorbeeld riesling, pinot blanc...))12 jeneverbessen3 k... bekijk recept »

Mexicaanse Zuurkoolschotel

MEXICAANSE ZUURKOOLSCHOTEL Ingredienten 2 blikken abrikozen 200 gr toverrijst 300 gr rundergehakt 1 ei 25 gr taco seasoningmix 50 gr boter + boter voor invetten 1 pakje naturel zuurkool (500gr) 1 pot kidneybonen in mexicaanse saus 200 gr geraspte oud... bekijk recept »

Zuurkoolsalade

1 theelepel honing 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 250 g gekookte wijnzuurkool (pak a 520 g) 6 gedroogde tomaten op oliein reepjes 100 g feta (kaas)verbrokkeld 100 g zwarte olijvenin plakjes 2 eetlepels peterseliefijngesneden Bereid... bekijk recept »

Hertenbiefstuk Met Romige Zuurkoolpuree.

1 zakje zuurkool 500 gram ), 250 gram aardappels ( kruimig ), 1 ui, 1 teentje knoflook, 40 gram roomboter, ? theelepel paprikapoeder, zout, ( versgemalen ) zwarte peper, 1 bekertje slagroom ( 125 ml ), 4 eetlepels 9 olijf ) olie, ? zakje verse tijm (... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tutti-frutti

1 1/2 kg aardappelen (geschild) 60 gm boter 400 gm gehakt 150 gm geraspte kaas 3 eetlepels honing 1 pijpje kaneel 4 theelepels kerriepoeder (milde) 400 ml melk 4 stuks sjalot (fijngesnipperd) 200 gm tutti-frutti 500 gm zuurkool (wijnzuurkool) Bereidi... bekijk recept »

Elzasser rundvlees

800 g stoofvlees40 g boter (geklaard)2 uien5 cl jenever5 jeneverbessen800 g zuurkool (rauw)2.5 dl wijn (wit/droog)8 aardappelen (Charlotte)1 theelepel maiszetmeelpeperzout- Het vlees opbinden met keukengaren. - De geklaarde boter in een braadpan ver... bekijk recept »

Kabeljauwschotel

600 gram kabeljauwfilet 750 gram aardappels 1 dl melk 50 gram boter 150 gram grof gehakte amandelen 400 gram zuurkool een halve eetlepel kerrie peper en zout- Schil de aardappelen, kook ze gaar in een bodem water met zout. Giet ze af en stamp ze fij... bekijk recept »

Potje van de herder

8 sneden mager gezouten spek met zwoerd van 3 mm dikte 8 enkele of 4 dubbele lamskoteletjes Boter Varkensreuzel 200 gr Parijse worst 800 gr zuurkool uit het vat, uit blik of vacuum 6 jeneverbessen 1/2 koffielepel kummelzaadjes (komijnzaad) 1 flesje L... bekijk recept »

Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree

Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree en gebakken paddestoelenmelange en eigengemaakte wildsaus Voor 4 personen: 500 gr zuurkool 400 gr aardappels [ kruimig ] 1 ui gesnipperd 1 tn knoflook, fijn gesnipperd 40 gr roomboter 1/2 tl paprikapoeder zout ... bekijk recept »

Rundvlees op Elzasser wijze

800 g stoofvlees 40 g boter (geklaard) 2 uien 5 cl jenever 5 jeneverbessen 800 g zuurkool (rauw) 2.5 dl wijn (wit/droog) 8 aardappelen (Charlotte) 1 theelepel maiszetmeel peper zoutHet vlees opbinden met keukengaren. De geklaarde boter in een braadp... bekijk recept »

Pagina 48 van 74