740 recepten met zuurkool
1 gans (3 kg, panklaar)150 g kalfsgehakt150 g varkensgehaktwitte druivenrode bessen1 ui50 g champignons (fijn gehakt en gestoofd)1 ei50 g paneermeelboter0.5 l droge, witte wijn (Elzasser wijn(bijvoorbeeld riesling, pinot blanc...))12 jeneverbessen3 k... bekijk recept »
MEXICAANSE ZUURKOOLSCHOTEL Ingredienten 2 blikken abrikozen 200 gr toverrijst 300 gr rundergehakt 1 ei 25 gr taco seasoningmix 50 gr boter + boter voor invetten 1 pakje naturel zuurkool (500gr) 1 pot kidneybonen in mexicaanse saus 200 gr geraspte oud... bekijk recept »
1 theelepel honing 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 250 g gekookte wijnzuurkool (pak a 520 g) 6 gedroogde tomaten op oliein reepjes 100 g feta (kaas)verbrokkeld 100 g zwarte olijvenin plakjes 2 eetlepels peterseliefijngesneden Bereid... bekijk recept »
1 zakje zuurkool 500 gram ), 250 gram aardappels ( kruimig ), 1 ui, 1 teentje knoflook, 40 gram roomboter, ? theelepel paprikapoeder, zout, ( versgemalen ) zwarte peper, 1 bekertje slagroom ( 125 ml ), 4 eetlepels 9 olijf ) olie, ? zakje verse tijm (... bekijk recept »
1 1/2 kg aardappelen (geschild) 60 gm boter 400 gm gehakt 150 gm geraspte kaas 3 eetlepels honing 1 pijpje kaneel 4 theelepels kerriepoeder (milde) 400 ml melk 4 stuks sjalot (fijngesnipperd) 200 gm tutti-frutti 500 gm zuurkool (wijnzuurkool) Bereidi... bekijk recept »
800 g stoofvlees40 g boter (geklaard)2 uien5 cl jenever5 jeneverbessen800 g zuurkool (rauw)2.5 dl wijn (wit/droog)8 aardappelen (Charlotte)1 theelepel maiszetmeelpeperzout- Het vlees opbinden met keukengaren. - De geklaarde boter in een braadpan ver... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet 750 gram aardappels 1 dl melk 50 gram boter 150 gram grof gehakte amandelen 400 gram zuurkool een halve eetlepel kerrie peper en zout- Schil de aardappelen, kook ze gaar in een bodem water met zout. Giet ze af en stamp ze fij... bekijk recept »
8 sneden mager gezouten spek met zwoerd van 3 mm dikte 8 enkele of 4 dubbele lamskoteletjes Boter Varkensreuzel 200 gr Parijse worst 800 gr zuurkool uit het vat, uit blik of vacuum 6 jeneverbessen 1/2 koffielepel kummelzaadjes (komijnzaad) 1 flesje L... bekijk recept »
Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree en gebakken paddestoelenmelange en eigengemaakte wildsaus Voor 4 personen: 500 gr zuurkool 400 gr aardappels [ kruimig ] 1 ui gesnipperd 1 tn knoflook, fijn gesnipperd 40 gr roomboter 1/2 tl paprikapoeder zout ... bekijk recept »
800 g stoofvlees 40 g boter (geklaard) 2 uien 5 cl jenever 5 jeneverbessen 800 g zuurkool (rauw) 2.5 dl wijn (wit/droog) 8 aardappelen (Charlotte) 1 theelepel maiszetmeel peper zoutHet vlees opbinden met keukengaren. De geklaarde boter in een braadp... bekijk recept »