740 recepten met zuurkool
3 eetl. zonnebloem- of arachideolie400 g speklapjes of doorregen varkenslapjes, in brede repenpaprikapoeder6 sjalotjes, in ringen2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes500 g zuurkool1 kaneelstokje4 kruidnagels200 ml appelsap1. Verwarm de ove... bekijk recept »
1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukkenzoutversgemalen peper500 g zuurkool75 g boter200 g magere gerookte spekblokjes100 ml warme melk (Melkan)1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook intussen de zuurkool met een sche... bekijk recept »
1 pak filodeeg100 gram gesmoltenboter500 gram zuurkool naturel uitgelekt250 gram gerookte kipfilet in reepjes100 gram chorizo in reepjes of blokjes3 lente-/bosuitjes in ringetjes125 milliliter crème fraîche1 eetlepel mosterd1 springv... bekijk recept »
2 bruine puntjes3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie1 ui in ringen2 eetlepels (hot)ketchup of tomatenpuree2 eetlepels rodewijnazijn of water250 gram zuurkool uitgelekt1. Verwarm de worst zonder te koken. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de le... bekijk recept »
200 g zuurkool1 eetl. blanke rozijnen2 eetl. gehakte pecannoten1 eetl. mayonaise1 eetl. zure room of yoghurt (Melkan)zout en versgemalen peper8 sneetjes licht roggebrood200 g gebraden rosbief, dun gesneden1. Spoel de zuurkool af met koud water en kni... bekijk recept »
1 ui 1 zeer volle eetlepel bloem (15 gram) 1 flinke eetlepel boter 1 theelepel paprikapoeder 2 theelepels kummel (karwijzaad) 1 liter vlees- of kippenbouillon (of water + bouillonblokjes) 250 gram zuurkool 100 gram boerenmetworst (stuk van een dunne ... bekijk recept »
3-4 patrijzen 600 gr. Zuurkool 8 lange repen katenspek 1 dl. water of witte wijn of ananassap 4 schijven ananas 2 el. gewelde rozijnen 100 gr. boter of margarine zout en peperBedek de patrijzen met het spek en bestrooi ze met zout en peper. Breng de ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 zak zuurkool 300 gram gehakt 1 klein blikje ananasstukjes op eigen sap 1 zakje knorr mix voor Hollandse gehaktschotel aardappelpuree paneermeel een paar klontjes boterVerwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zuurkool af en zet... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 1/2 kg aardappelen zout 1/2 eetl. jeneverbessen 750 g zuurkool (uit het vat of 1 1/2 zakje) 1 eetl. boter of margarine +/- 1 1/2 dl. melk peper, zout en nootmuskaatDe aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De aardappel... bekijk recept »
? 1 kleine rookworst (geweldgrof of fijn naar keuze) ? 50 g katenspek ? 1 grote komkommer ? 1 el Provencaalse kruiden ? 250 g zuurkool ? aardappelpuree (voor 2 personen) ? 2 el geraspte kaas ? snufje zout ? snufje peper Beboter een vuurvaste ... bekijk recept »