1000 recepten met basilicum
1 fles frituurolie 1 knolselderij 1 winterwortel 1 venkelknol 1 zoete aardappel 1 handvol basilicum 1 snufje zout 100 g pittige cocktail dip1. Verwarm de olie tot 160 °C. Was de groenten. Schil de knolselderij en de wortel. Schaaf met de d... bekijk recept »
100 g royale vijgen uit Turkije (zak 200 g) 15 g basilicum 500 g plantaardige variatie op yoghurt naturel (beker) 250 g aardbeien 4 el geroosterde amandelen1. Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in koken... bekijk recept »
30 g basilicum (bakje à 15 g) 8 el Italiaanse olijfolie 250 g cherrytomaten 1 el balsamicoazijn 375 g mozzarella (bol à 125 g) 2 sjalotten1. Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paa... bekijk recept »
450 g mager rundergehakt 2 eiwitten (losgeklopt) 1 el suiker 2 el balsamicoazijn 3 el olijfolie gemalen chilipeper (molentje) 4 middelgrote vleestomaten 4 el basilicum (grof gesneden 4 kleine takjes)1. Kneed het gehakt m... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g sperziebonen (gehalveerd) 2 stengels bleekselderij... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 700 g krieltjes 500 g sperziebonen (schoongemaakt) 500 g broccoli (in roosjes en stukjes) 125 ml crème fraîche 1 zakje verse basilicum (15 g) 4 zalmmoten1. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenp... bekijk recept »
2 el arachideolie 400 g paddenstoelenmix met gele paprika en bieslook 295 g gegrilde paprika's 300 g kipfilethaasjes 1½ el shichimi togarashi ((blikje 80 g, Japans specerijenmengsel)) 400 g roerbakrijst wit langgraan 850 ml heet... bekijk recept »
0,5 galia-meloen 3 el sinaasappelsap 2 el fijngesneden basilicum 8 plakjes filet d'Ardenne 50 g rode kool 12 blaadjes basilicum1. Snijd het vruchtvlees van de galiameloen in kleine blokjes en meng met sinaasappelsap en de fij... bekijk recept »
90 g verse basilicum 1 teentje knoflook op olie 100 g geraspte parmigiano 100 g geroosterde pijnboompitten 6,5 cl olijfolie extra vierge peper en zout1. Mix de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. 2. Schep de pesto in een pot met een dek... bekijk recept »
3 dikke struiken witlof 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum 2 plakken verse geitenkaas (van 1 cm dik, bijv. Bettine blanc) grof zeezout versgemalen zwarte peper 100 g pitloze rode druiven 1 takje basilicum1. Ovengrill vo... bekijk recept »