1000 recepten met basilicum
140 g gerookt forelhaasje 4 sneetjes grof boerenbrood peper en zout tomaten kappertjes basilicum1. Prak de forel met een vork in een kom. 2. Mix de andere ingrediënten en meng met de forel. 3. Smeer op een sneetje grof boerenbrood en werk af met pepe... bekijk recept »
300 g verse pasta 3 eetlepels olijfolie met chilipeper 2 tenen knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 1 theelepel tijm 1 pakje vegetarische roerbakstukjes naturel (200 g) (versgemalen) peper 1 zakje verse bieslook (20 g) 1 z... bekijk recept »
2 pakken gnocchi di patate (a 500 g) 1 schaal trostomaten (5 stuks) 1 rode ui (in dunne halve ringen) 1/2 bakje basilicum ((a 15 g), in reepjes) 5 el olijfolie extra vierge 1 zak krulsla melange (100 g) 1/2 bakje ... bekijk recept »
dikke bundel basilicum 1 dikke ui een grote noot boter grof zout 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen 1 eetlepel olijfolie1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af... bekijk recept »
2 g boter 3 takjes basilicum 4 el crème fraîche 4 eieren1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins in met boter. Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de helft over de ramequins. 2. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche en best... bekijk recept »
5-6 plakjes hartige taartdeeg ontdooid 4 uien schoongemaakt 2 el olijfolie 1 bos bospeen geschild 3 eieren 400 g cottage cheese 20 g verse basilicumVerwarm de oven voor tot 220°C. Vet de taartvorm in met een beetje olijfolie. Bekleed de vorm met het ... bekijk recept »
300 g couscous 325 ml kokend water 1 ui 2 venkelknollen 2 kg verse mosselen 6 el olijfolie knoflook/chilipeper 15 g basilicum 690 g passata di pomodoro 250 g kabeljauwhaasjes1. Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend wat... bekijk recept »
15 g basilicum (bakje) 150 g zwarte olijven kalamata (zonder pit) 1 tl kappertjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook 4 soepstengels (pak) 8 plakjes parmaham1. Houd grote blaadjes basilicum apart. Maal de rest van het basilicum,... bekijk recept »
250 g kruimige aardappels 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 3 eetlepels croutons (kant-en-klaar) 15 g boter 2 kippenbouillontabletten 1 ei nootmuskaat1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine... bekijk recept »
300 g tagliatelle 2 kg mosselen 5 pomodori tomaten 1 rode ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 4 ansjovisfilets 100 ml witte wijn 200 ml passata 4 stengels bleekselderij 200 g diepvries... bekijk recept »