1000 recepten met basilicum
Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum, parmezaan Voor 4 personen: 400 g pappardelle 100 g Italiaanse coppa 4 Roma-tomaten 1 potje basilicum 1 teentje knoflook 1 kleine chilipeper 80 g geschaafde parmezaan 1 eetlepel tomatenpuree 1 zoete ui 1 lau... bekijk recept »
Voor 4 personen:1 bloemkool400 g kipfiletzout Olie16 blaadjes basilicum1 bakje Kruidenpasta voor Rode Curry1 pakje Romige Kokosmelk1 zak Chinese Eiermie- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. - Snijd de kipfilet in stukjes. - Breng in een ruime ... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets zonder vel1 fijgesneden sjalot4 gedroogde tomaten4 tomaten4 eetlepels geroosterde pijnboompittenverse basilicum6 eetlepels olijfolie3 eetlepels witte wijnazijnwitte peperzoutmosterd- Verwarm de grill voor. - Vet het rooster met wat ... bekijk recept »
400 gr kipfilet 3 sjalotten 750 gr tomaten 1 flinke bos basilicum 2 el olie 2dl room peper zoutPel sjalotten en hak ze fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de tomaten in, dompel ze in kokend water enkele tellen, spoel ze onder koud water e... bekijk recept »
- 600 g lamsstoofvlees - 1,5 kg tomaten - 2 courgettes - 4 wortelen - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 koffiel. poedersuiker - 400 ml kalfsfond (bokaal) - 1/2 bakje Provencaalse olijven (alleen de ontpitte) - 2 eetl. olijfolie - 1/2 plantje verse basi... bekijk recept »
3 el olijfolie (bv. van Sicilië) 100 g pasta (linguine) 1 klein bosje verse basilicum 250 g kerstomaatjes, in 2 gesneden 1 ui, in dunne ringetjes gesneden chilipeper (facultatief)Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie, voeg ui en even later tomaten t... bekijk recept »
500 gr pasta1 l room750 gram gerookte zalm1 bos verse basilicum (evt. croutons)- Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen. Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl.Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn). Verwijder alle ongerechtigheden v... bekijk recept »
verse pasta1/2 room350 gram gerookte zalm1/2 bos verse basilicum (evt. croutons)- Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen. - Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl. - Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn). - Verwijder alle ongerechti... bekijk recept »
1 kilo verse zalmfilet (zonder vel en zonder graatjes) het sap van 2 limoentjes 2 dl extra vierge olijfolie versgemalen peper en grof zeezout basilicum (diepvries) stukjes limoen (voor de garnering) kerstomaatjes (voor de garnering) plastic folie en ... bekijk recept »
voor 2 personen 150 g aardbeien 1 tuiltje basilicum 40 g suiker 1 eiwit 10 cl lichte roomSpoel, droog en snijd de aardbeien in stukjes. Doe ongeveer 50 gram aardbeien in een kom envoeg daar een soeplepel suiker en fijngehakte basilicum aan toe. Meng ... bekijk recept »