1000 recepten met basilicum
200 gram vlinderpasta1 blokje kipbouillon250 gram broccoli100 ml witte wijn1 theelepel grof gehakte peterseliesap van 1 halve citroen250 tot 300 gram zalmfilet 1 zakje room-basilicumpeper en zout- Kook 200 gram vlinderpasta beetgaar in ruim water met... bekijk recept »
12 tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2 l kippenbouillon 2 knollen look 1/2 bot basilicum 2 dl Vitelma olie 1 ajuin 1 sjalot 1 aardappel 4 pladijsfiletsStoof de ajuin, sjalot en aardappel aan in Vitelma bakken en braden. Snij de tomaten in stukken e... bekijk recept »
- 16-20 mantelschelpnoten (diepvries) - 400 ml visfond (bokaal) - 1 soepkop soepgroenten (diepvries) - 1 eetl. cognac - 1 eetl. tomatenpuree - 2 eetl. bloem - 2 eetl. boter - 1 dl room - 1 eidooier - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie - kruiden: 1 ta... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 blikje ananas een handvol basilicum 4 eetlepels suiker 2 eetlepels citroensap 1 dl slagroom ter garneringAlles in de staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met suiker en citroensap. Het mengsel overscheppen in een diepvriesdoos o... bekijk recept »
Ciabatta (of stokbrood) in sneetjes van 2 cm Zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes gesneden 1 Mozzarellabolletje in plakjes gesneden basilicumblaadje olijfolieBak de sneetjes ciabatta in 4 minuten aan weerszijden. Bestrijk sneetjes met olijfolie e... bekijk recept »
600 gr versegereinigde calamars3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij ze in ringetjes.... bekijk recept »
600 gr versegereinigde of diepgevroren calamars3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij ... bekijk recept »
600 gr versegereinigde of diepgevroren inktvisringetjes3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de inktvisringetjes... bekijk recept »
450 g bladerdeeg30 verse blaadjes basilicum5 tenen knoflook5 eetl. olijfoliezeezout. Hulpmiddelen Keukenmachine Hulpmiddelen - Keukenmachine Voorbereiding Verwarm de oven op 200 graden celsius. Hak de basilicum fijn (het makkelijkst in de keukenmac... bekijk recept »
1 blik gepelde tomaten1 verse plant basilicum 2 groente bouillonblokjes1 ltr tomatensap1 rode ui1 el olijfolie4 Bastogne koeken1 pakje crème fraîche1 verse, rijpe mango1. Maak de ui schoon en snij in grove stukken2. Breek de Bastogne koeken fijn3. ... bekijk recept »