1000 recepten met basilicum
2 bolletjes mozzarella á 150 gram2 grote rijpe tomaten50 gram verse basilicum1 dl extra vergine olijoliezeezout en versgemalen zwarte peper Bereidingswijze Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes van 5 mm.Schik de plakjes tomaat op een grote ... bekijk recept »
Aubergine in plakkencreme fraicheveel basilicum in stukken gescheurdzout en peper. Verwarm de oven voor op 200 C. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. bekijk recept »
Voor ca. 15 stuks: 150 gram bloemgezeefd 1 mespunt zout 2 eieren 5 dlmelk 80 gram botergesmolten 4 stevige rijpe(Italiaanse)tomatenontveld 300-350 gram verse roomkaas 3-4 eetlepels creme fraiche 125 gram salamiin stukken gesneden 1 eetlepel fijngehak... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets zonder vel 1 fijngesneden sjalot 4 gedroogde tomaten 4 tomaten 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse basilicum 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn witte peper zout mosterd Voorbereiding Verwarm de gril... bekijk recept »
1 potje basilicum of 2 zakjes 1 knoflookfijngehakt een paar korrels zeezout 1 grote vleestomaat 50 gr grof gehakt amandelen zout en peper olijfolie Recept Pesto Alla Siciliana - Siciliaanse Basilicum Pesto | Smulweb.nl Rec... bekijk recept »
100 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter peper 75 gram brie 6 blaadjes basilicum2 sneetjes witbrood. Verwarm de grill voor.Rooster de sneetjes brood.Verdeel de champignons en de brie erover.Strooi de basilicum erover en maal er peper boven.Laar ... bekijk recept »
25 gr. verse gist 3dl water 2 eetl. olie (van potje gedroogde tomaten) 1 tl. zout 7 dl. tarwemeel(420gr.) 1,5 tl. bakpoeder 1 dl. gedroogde tomaten in stukken gehakt 2 eetl. verse basilicum. Ter garnering: 2 eetl. olijfolie 2 geperste knoflooktenen 2... bekijk recept »
25 gr. verse gist 3dl water 2 eetl. olie (van potje gedroogde tomaten) 1 tl. zout 7 dl. tarwemeel(420gr.) 1,5 tl. bakpoeder 1 dl. gedroogde tomaten in stukken gehakt 2 eetl. verse basilicum. Ter garnering: 2 eetl. olijfolie 2 geperste knoflooktenen 2... bekijk recept »
60 gr verse basilicumblaadjeszout70 gr versgeraspte Parmezaanse kaas3 el pijnboompitten2 teentjes knoflook3 dl olijfolie (extra vergine). Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin van kleur zijn. Doe de Parmezaanse kaas, de pi... bekijk recept »
6 uienin dunne plakjes 6 eetlepels olie 250 gram trostomaten zout versgemalen peper 6 eieren 2 eetlepels geraspte Parmezaan handje vol verse basilicum 50 gram boter Fruit de uien in de olie tot ze juist beginnen te kleuren. Ontvel de tomaten, snij z... bekijk recept »