1000 recepten met basilicum
2 grote sneden vers lichtgrijs brood (1.5 cm dik gesneden) of breed stokbrood (Hoeveelheid aanpassen naargelang de honger). Een teentje knoflook2 tomaten (liefst zo rijp mogelijk)olijfolie4 tal blaadjes basilicumverse bieslookpijpjeseen mespuntje pap... bekijk recept »
30 g boter 2 tenen knoflookfijngehakt 4 kleine courgettes van circa 12-15 cm 2 el verse basillicumin reepjes 60 g gemalen Parmezaanse kaas zout versgemalen zwarte peper Halveer de courgettes door ze in de lengte door te snijden. Fruit de knoflook zac... bekijk recept »
Voor het deeg: 200 gram bloem. 1/2 theelepel zout. 100 gram koude boter. 2-3 eetlepels geraspte oud belegen kaas. Voor de vlulling: 400 gram rundergehakt 1 ui 2 a 3 eetlepels olijfolie. 4 eetlepels pijnboompitten. zout en versgemalen peper. ca. 45 gr... bekijk recept »
4 grote tomaten 1 gesnipperde rode ui 1 minizakje mozarellaballetjes Verse bieslook Verse peterselie Stuk parmezaan 1 eetlepel pijnboompitjes 1 eetlepel basalmicoazijn 1 eetlepel basalmicoolie Peper Zout Was de tomaten en snij ze in stukjes. Maak in ... bekijk recept »
Voor het deeg: 120 gram bloemzout60 gram harde boter3-4 el ijskoud water2 el bloem Voor de vulling: gedroogde bonen of macaroni120 gram magere verse kaasmet knoflook en tuinkruiden2 losgeklopte eieren1 el fijngehakte verse basilicumzout en verse zwar... bekijk recept »
1 el olijfolie 25 gram boter 1 uifijngesnipperd 1 kg rijpe pomodoriin stukjes (evt rijpe trostomaten) 1 teentjes knoflookfijngehakt ca 7,5 dl kippen- of groetenbouillon 1,25dl droge witte wijn 2 el zongedroogde tomatenpuree 2 el verse basilicumfijnge... bekijk recept »
1 ei1 theel. mosterd1 eetl.azijn of citroensapzoutca. 1,5 dl. arachideolie(is de meest neutrale olie)2 eetl.creme fraiche3 eetl.gehakte basilicumblaadjesversgemalen peper. Doe het ei, de mosterd, azijn, zout, peper en de olie in de mengbeker. Trek de... bekijk recept »
2 el olie3 ons rundergehaktzoutpeperfles tomatensaus Gran Italiablik gepelde tomaten in grote stukkenpakje bechamelsaus Gran Italia (of zelf maken)5 dl melk100 gr geraspte kaas250 gr lasagna450 gr diepvriesspinazie al la cremeontdooid1 mozzarella in ... bekijk recept »
2 zakjes Mozarella (in 1 stuk) 4 a 5 Roma Tomaten Basilicum blaadjes (vers) Olijfolie Peper (versgemalen) Stokbrood (afbak of vers) Verdel de schijfjes kaas en tomaat over 2 borden. Garneer ze om en om. Strooi er vervolgens de Basilicum overheen. Gie... bekijk recept »
1 fles Sugocasa Tradizionale - 3 rode gelatineblaadjes - 6 witte gelatineblaadjes - 1 eetlepel gehakte basilicum - 1 1/2 dl slagroom - peper en zout Bereidingswijze Verwarm ongeveer 1/3 van de Sugocasa. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water. ... bekijk recept »