Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Cake met Parmezaan, aubergines en basilicum

150 g speltbloem1 zakje bakpoeder100 g Parmezaan, geraspt 120 ml olijfolie4 eieren2 El gemalen kurkuma 1 grote aubergine, in dobbelsteentjes ½ bosje basilicum, gesnipperd boter1 snuifje zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem ... bekijk recept »

Stoofpotje van scampi's, romige tomatensaus en basilicum

1 ui, fijngehakt1 teentje knoflook, geperst ½ rode paprika, in reepjes olijfolie24 scampi's, gepeld ½ el paprika (pikant) ½ el currypoeder1 El gehakte peterselie1 scheut cognac1 bokaal pastasaus Basilico Carrefour200 ml room tagliatelle enkele blaadj... bekijk recept »

Kippenbillen in papillot met witte wijn, tomaten en basilicum

4 sjalotten2 teentjes knoflook1 klein rood pepertje4 tomaten4 kippenbillen1 klein bosje basilicum4 theelepels olijfolie 150 ml witte wijn zout en peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze. Snipper ook het pe... bekijk recept »

Fijne taart met slagroom, aardbeien en basilicum

1 kant-en-klaar vel kruimeldeeg250 ml verse room 1 zakje vanillesuiker1 El bloemsuiker500 g aardbeien, gewassen, zonder steeltje en in vier gesneden 1 bosje basilicum1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg open en leg het op de bodem van een t... bekijk recept »

Boterham met biefstuk en basilicum

4 sneden speltbrood300 g gehakte biefstuk4 theelepels extra vierge olijfolie6 El basilicum, gehakt een zakje rucola20 g parmezaan, geraspt peper, zout1. Besmeer elke snede brood met de gehakte biefstuk. 2. Breng op smaak met de olijfolie, wat peper,... bekijk recept »

Zalm met basilicum

4 zalmfilets (Vismarine)1 snufje grof zeezouttheelepel peperkorrels gekneusd1 bosje basilicum alleen de blaadjes1 tros cherry-/kerstomaatjes2 teentje knoflook in plakjes2 eetlepel olijfolie1. Meng de zalmfilets met de rest van de ingrediënten en ... bekijk recept »

Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham

1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken4 eetlepel olijfolie1 teentje knoflook, gehalveerd200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten1 bosje basilicum, gescheurdsnufje suiker5 plakken parmaham, gehalveerd1. Bestrijk de plakken brood aan beide ... bekijk recept »

Kalkoenfilet met parmaham en basilicum

400 gram kalkoenfilet1 bosje basilicum4 grote plakken parmaham1 eetlepel olijfolie1. Snijd de kalkoen in vier gelijke stukken. Bestrooi ze rondom met zout en versgema- len peper en bekleed ze met blaadjes basili- cum. Rol de parmaham eromheen en best... bekijk recept »

Basilicum-olie

zout50 g basilicum200 ml milde olijfoliekeukenpapierschone doek of heel fijne zeef1. Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog. Pureer de basilicum met de ol... bekijk recept »

Kipsaltimbocca met basilicum en gerookte zalm

4 enkele kipfilets8 basilicumblaadjes4 grote plakken gerookte zalm1 eetlepel olijfolievershoudfolie1. Sla de kipfilets tussen vershoudfolie plat met behulp van een vleeshamertje, een pan of iets anders zwaars. Bestrooi de filets rondom met zout en pe... bekijk recept »

Pagina 51 van 100