1000 recepten met basilicum
350 g spaghettizout en versgemalen peper500 g cherrytomaatjes/kerstomaatjes, gehalveerd250 gram mozzarella, in blokjes of mini mozzarella, gehalveerd4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst10 blaadjes basilicum1. Kook de spaghetti gaar volge... bekijk recept »
400 g tagliatelle200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom2 blikjes zalm, uitgelekt8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes4 eetl. groene pestozout en versgemalen peper1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)1. Kook de taglia... bekijk recept »
3 eetl. olijfolie100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden1 ui, fijngesnipperd1 eetl. tomatenpuree300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjeszout en versgemalen peper300 g tagliatelle1 bosje basilicum, in reepjes1. Ver... bekijk recept »
4 blaadjes gelatine (8 g)250 ml slagroom (Melkan)50 g witte basterdsuiker1 zakje vanillesuiker150 g Griekse yoghurt of volle yoghurt (Melkan)2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)200 g aardbeien, gehalveerdversgemalen peperenkele blaadjes basi... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 eetl. gedroogde basilicum1 blikje tomatenpuree (70 g)2 blik tomatenblokjes500 ml runderbouillon van 2 tablettenzout en versgemalen peper1. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook ... bekijk recept »
200 g kleine zoete trostomaatjes 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek Volkoren spelt met zonnebloempitten zeezout 100 g Gijs Verse geitenkaas (kuipje 125 g) 4 el olijfolie extra vierge verse biologsche basilicum1. Leg de trostomaten op de grill.... bekijk recept »
1/2 liter droge witte wijn 200 gram suiker basilicum vanilleijs perziken (1 per persoon)1. Kook de wijn met de suiker, laat dat opkoken tot de suiker gesloten is2. leg tijdens het koken de stelen van de basilicum in de wijn.3. Snijd de perzik in 2 e... bekijk recept »
20 gr goeie boter 20 stuks kerstomaatjes = 1/2 doosje 1 à 2 kfl suiker 1 eetl aceto balsamico (witte) 1 dl kalfsfond peper en zout 5 blaadjes verse basilicum 2 stuks kabeljauwhaasje1. ° tomaatjes spoelen, drogen en bakken in de goeie boter t... bekijk recept »
2 el olijfolie peper en zout naar smaak 250 gr zachte geitenkaas ( bettine Blanc) 1 dikke ui gesnipperd 400 gr trostomaten in dikke plakken 1 zak rösti ( diepvries) à 600 gram 4 eieren 20 gr verse basilicumblaadjes 1. Rösti,,paprika,ui en ei men... bekijk recept »
zeezout 2 el Solo Vloeibaar 1 el Solo 10 pastavellen 3 tomaten in schijfjes verse oregano 250 g ricotta basilicum 100 g Parmezaanse kaas 1 eierdooier 200 g spinazie 6 el Bertollli extra vergine 2 aubergines 2 el ontpitte olijven 150 g mozz... bekijk recept »