1000 recepten met basilicum
3 rode paprika’s 5 el olijfolie zout 2 teentjes knoflook 500 gram rijpe tomaten 2 el wijnazijn snufje suiker stokbrood van een dag oud 1 rode ui handvol basilicumblaadjesHalveer de paprika’s, bestrijk ze met olie en leg ze met de velkant naar beneden... bekijk recept »
2 uien 3 theelepels gemberpoeder 600 gram kipfilet in blokjes 2 dl. ongezoete kokosmelk ongeveer 1,5 dl. kippenbouillon 0,5 eetlepel milde Indiase currypasta verse, fijngesneden basilicum verse, fijngesneden koriander 200 gram peultjes (heel) 3 à 4 l... bekijk recept »
1 kip 40 gram boter 4 sjalotjes of jonge uitjes 150 gram wortelen 1 stengel bladselderij met wat groen 1 bosje basilicum zout peper 6 el droge witte wijn 4 el citroensap 125 ml waterSoep de kip af en dep hem met keukenpapier droog. Verdeel de kip daa... bekijk recept »
1 flinke lamsbout met been verse knoflook (voor een bout van 1 kg zeker 3 tenen) veel verse basilicum veel verse rozemarijn zout, versgemalen zwarte peper slagerstouw olijfolie Hak de kruiden heel fijn en meng ze door elkaar. Leg de lamsbout open, z... bekijk recept »
250 gr verse zalm, gefileerd en ontveld 100 gr gerookte zalm 1 limoen 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum Zout Versgemalen peper 8 blaadjes lollo bionda (slasoort), uit hart van krop 8 blaadjes basilicum Verse en gerookte zalm in kleine stukjes s... bekijk recept »
4 rode poon filets met vel, ± 175 g per stuk 2 bolletjes Mozzarella, in plakjes 8 trostomaten, ontveld en in plakjes verse basillicum 1,5 dl extra vergine olijfolie zout peper Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk een lage ovenschaal met wat olie... bekijk recept »
1/2 liter droge witte wijn 200 gram suiker basilicum vanilleijs perziken (1 per persoon)1. Kook de wijn met de suiker, laat dat opkoken tot de suiker gesloten is2. leg tijdens het koken de stelen van de basilicum in de wijn.3. Snijd de perzik in 2 e... bekijk recept »
20 gr goeie boter 20 stuks kerstomaatjes = 1/2 doosje 1 à 2 kfl suiker 1 eetl aceto balsamico (witte) 1 dl kalfsfond peper en zout 5 blaadjes verse basilicum 2 stuks kabeljauwhaasje1. ° tomaatjes spoelen, drogen en bakken in de goeie boter t... bekijk recept »
2 el olijfolie peper en zout naar smaak 250 gr zachte geitenkaas ( bettine Blanc) 1 dikke ui gesnipperd 400 gr trostomaten in dikke plakken 1 zak rösti ( diepvries) à 600 gram 4 eieren 20 gr verse basilicumblaadjes 1. Rösti,,paprika,ui en ei men... bekijk recept »
zeezout 2 el Solo Vloeibaar 1 el Solo 10 pastavellen 3 tomaten in schijfjes verse oregano 250 g ricotta basilicum 100 g Parmezaanse kaas 1 eierdooier 200 g spinazie 6 el Bertollli extra vergine 2 aubergines 2 el ontpitte olijven 150 g mozz... bekijk recept »