1000 recepten met basilicum
1 grote (dikke) stokbroodolijfoliegeraspte pittige kaasverse basilicum Leg de stokbrood stukken op bakpapier in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer tussen de 5 - 10 min. bakken, zodra de kaas is gesmolten de stukken stokbrood eruit halen en be... bekijk recept »
300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »
1 kipbraadstuk (poot met dijbeen) v; an circa 200 g 1 uitje 1 teentje knoflook 10 gm boter 2 theelepels droge witte wijn 100 gm champignons (vers of uit blik) 10 blaadjes basilicum 1/4 bouillonblokje 1 zout 1 peper 1 bloem 2 theelepels crème fraîche ... bekijk recept »
1 pkg fillobladerdeeg (250 g, diepvries,; easy bakery) 50 gm pijnboompitten (zakje à 100 g, sta; r) 2 zakjes verse basilicum (á 15 g) 200 gm fetakaas 1 bakje magere kwark (225 g, mona) 1 (scharrel)eierdooier zout, (versgemalen) zwarte peper 1/2 zakj... bekijk recept »
----QUELLE---- Rooster sneetjes boerenbrood en wrijf ze in met een teentje knoflook. Verdeel gehalveerde cherrytomaten met fijngeknipte basilicum over het geroosterde brood en sprenkel er een goede olijfolie en (balsamico)-azijn over. Bestrooien met ... bekijk recept »
10 gm verse basilicum 150 ml citroensap 150 ml water 200 ml witte wijn 225 gm suiker 1/2 eiwit Bereiding: Maak van water en suiker een suikerstroop. Laat deze afkoelen. Was de basilicum en hak ze heel fijn. Meng het gezeefde citroensap met de wijn en... bekijk recept »
flinke klont bakroomboter 1 ui, gesnipperd 1 of 2 teentjes knoflook, in dunne plakj; es 1 pak risottorijst (400 gram) 1 kopje witte wijn ongeveer 9 dl heet water 2 kippenbouillontabletten 30 gram verse basilicum, kleingesneden 2 eetlepels pesto 200 ... bekijk recept »
1 flesje maggi basis voor tomaten-cr; èmesoep 1 theelepel(s) gedroogde basilicum 1 eetlepel(s) rode pesto 1 zakje maggi soepenbinder ca. 15 minuten Bereiding: Schenk het flesje Basis voor Tomaten-crèmesoep met 1,5 liter water en de basilicum in een p... bekijk recept »
----QUELLE---- Rooster sneetjes boerenbrood en wrijf ze in met een teentje knoflook. Verdeel gehalveerde cherrytomaten met fijngeknipte basilicum over het geroosterde brood en sprenkel er een goede olijfolie en (balsamico)-azijn over. Bestrooien met ... bekijk recept »
1 citroen 4 takjes verse basilicum 4 gedroogde tomaatjes op olie 4 verse zalmfilets van circa150 gram 100 gm verse roomkaas 2 eetlepel(s) vloeibare boter 1 zout 1 versgemalen peper Boen de citroen schoon en rasp er twee theelepels gele schil dun af. ... bekijk recept »