Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Aardbeien van Hoogstraten gemarineerd met lime

50 g griessuiker 50 g water 10 g citroengrasstengel 5 g limoenzeste 8 g verse basilicum 5 g limoensap 100 g aardbeien van Hoogstraten 20 g basilicumsiroop 40 g ananasblokjes van /- 0,8 cm 60 g aardbeienblokjes van /- 0,8 cm 10 g passievruchten 1 ... bekijk recept »

Millefeuille van kalfslapje, zongedroogde tomaat,

[color=blue:385091200d]**Millefeuille:[/color:385091200d]8 kalfslapjes (150 g./stuk); 300 g. zongedroogde tomaten; 150 g. mozarella; 1 bot basilicum; Bakken en braden[color=blue:385091200d]**Groenteravioli:[/color:385091200d]500 g. bloem; 4 eieren; 2... bekijk recept »

GEVULD BROOD

2 takjes basilicum 2 eetlepels balsamico-azijn 5 eetlepels olijfolie extra vierge olijfolie voor besprenkelen 2 bolletjes mozzarella (a 125 g) 100g cherry tomaatjes zoutpeper 1 groot rond brood (bijv. Turks brood) 50g groene pesto 1/2 krop ei... bekijk recept »

Siciliaanse Varkenshaasjes

Voor de dressing: 2 trostomaten 4 bosuitjes 8 el. olijfolie 1 el. Citroensap 1/2 zakje verse munt zakje basilicum zout en peper Het vlees: 2 kleine eieren 3 teentjes knoflook paneermeel klein bosje peterselie 1 theelepel gedroogde oregano -of pakje ... bekijk recept »

Kokossoep Met Tofu

1 blok tofu naturel (375 g) ? 1 limoen ? 2 bosuitjes ? 7 eetlepels olie ? 1 eetlepel rode currypasta (pot) ? 1 groentebouillontablet ? 4 dl kokosmelk ? 1 stengel sereh (citroengras) ? 1/2 zakje verse (kaneel)basilicum (a 15 g Bereidingswijze ... bekijk recept »

Schuimige Olijvensoep Met Soepstengels

? 1/2 pak witbroodmix (a 500 g) ? 3 eetlepels olijfolie ? 4 gedroogde tomaatjes (pot) ? 1 eetlepel gedroogde oregano ? 1 eetlepel bloem ? 4 sjalotjes ? 1 teentje knoflook ? 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) ? 3 kippenbouillontabletten ... bekijk recept »

Mosselen Met Basilicumtomaat

1/2 a 1 kg mosselen4 trostomaten2 eetl olijfolie3 takjes basilicum1 teentje knoflook2 theelepels citroensap3 druppels tabascoversgemalen peper Bereidingswijze Mosselen onder koud stromend water afspeolen. Geopende mosselen met de bolle kant tegen aan... bekijk recept »

Gegrilleerde Zeevistong Met Ansjovissaus

- olijfolie- 4 zeetongen (100 gram per persoon voor een voor-200 gram of meer p.p. voor een hoofdgerecht)Gekonfijte tomaten:- 8 tomaten- 1 teen knoflook zonder kiem- 1 sjalotje- 12 blaadjes basilicum 1 dl extra vierge olijfolie- peper- zout.Ansjoviss... bekijk recept »

Zo houd je verse kruiden langer vers

kruiden1. Als je in de supermarkt zo'n duur bakje kruiden koopt, weet je vaak op voorhand al dat je een paar dagen later een verlept restje kunt weggooien. Met deze tips houd je ze langer goed. . . Langer bewaren? Dat kan! 2. Verse kruiden zijn gewel... bekijk recept »

Slanke Risotto

2 koppen arboriorijst(al naar gelang de eter)1 liter vegetarische groentenbouillon(blokje)3 bosuitjes100 gr doperwtjes en 100 gram groene aspergetipsweinig olie om in te bakken2 el geraspte 20+ (boerenkaas)verse basilicum en zout en peper. Hulpmiddel... bekijk recept »

Pagina 78 van 100