1000 recepten met basilicum
3/4 dl water 2 el citroensap 75 g witte basterdsuiker 200 g gezeefde tomaten enkele druppels tabasco 1 el gehakte basilicum zout enkele blaadjes basilicum Bereidingswijze Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikerstroop. ... bekijk recept »
3 el olijfolie1 ? el citroensap1 tl vloeibare honing1 teentje knoflookzoutpeper2 takjes basilicum100 gram zachte geitenkaas zonder korst (chevre)2 kleine gekookte bietjes Voorbereiding Meng oliecitroensap en honing in kommetje. Pel knoflook en pers u... bekijk recept »
1 grote rijpe ananassap van 1 citroen250 gr. suiker3 eetl. fijngehakte basilicum Hulpmiddelen Keukenmachinegrove zeefijsbereidingsmachine (of plastic bakje en vork) Hulpmiddelen - Keukenmachinegrove zeefijsbereidingsmachine (of plastic bakje en vork... bekijk recept »
? 1 stokbroodeen lange smalle (baquette)of kleine baquetjes. ? 6 a 8 plakken dun gesneden bacon ? 3 (roma) tomatenin dunne plakjes. ? 1 ? ons zachte geitenkaas ? 4 el goede olijfolie ? ? theelepel honing ? ? tl mosterd ? gehakte verse basilicum ? ver... bekijk recept »
300 g risottorijst 200 g mozzarellakaas 100 g ontpitte zwarte olijven 4 tros- of pruimtomaten 2 sjalotjes 1 bosje basilicum 1 ui knoflook kippenbouillontabletten droge witte wijn olijfolie Maak de risotto volgens beschrijving op het pak met de... bekijk recept »
350 gr.krieltjes2 tomaten2 eetlepels olijfolie25 gr. kruidenboter250 gr. runderreepjesprovencaalse kruiden250 gr. italiaanse roerbakgroente1/2 zakje verse basilicum Hulpmiddelen Wok of hapjespansnijplank Hulpmiddelen - Wok of hapjespansnijplank Voor... bekijk recept »
2 aubergines zeezout 2 uien 1.5 eetlepels peterselie (fijngehakt) 16 blaadjes basilicum 500 g tomaten zout peper (zwarte peper) 400 g risottorijst (arborio) 8 dl runderbouillon 120 g Caciocavallo-kaas (versgeraspt) 37.5 cl olijfolie (extra vierge) Sn... bekijk recept »
1 kg aubergine in blokjes gesnedengrof zeezout15 cl goede olijfolie5 stengels bleekselderij in stukjes van zo'n 2 cm gesneden1 grote ui in dunnen plakjes gesneden500 g passata (gezeefde tomaten)een handvol basilicum blad in stukjes getrokken (niet sn... bekijk recept »
voor 4 personen: 4-5 eetlepels extra virgin olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt 3 blikken tomaten (400 gr.) gebruik de bij voorkeur echte Italiaanse tomaten uit blik 1 flinke hand basilicum, gescheurd 1 theelepel zout vers geraspte Parmezaanse ... bekijk recept »
olijfolie 2 tl provençaalse kruiden 5 teentjes look 100 g zwarte olijven 2 el kappertjes 500 g pasta 1 bosje verse basilicum 175 g geitenkaas peper zout1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Hak de olijven grof. Snipper de look en f... bekijk recept »