1000 recepten met basilicum
3/4 dl water 2 el citroensap 75 g witte basterdsuiker 200 g gezeefde tomaten enkele druppels tabasco 1 el gehakte basilicum zout enkele blaadjes basilicum Bereidingswijze Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikerstroop. ... bekijk recept »
3 el olijfolie1 ? el citroensap1 tl vloeibare honing1 teentje knoflookzoutpeper2 takjes basilicum100 gram zachte geitenkaas zonder korst (chevre)2 kleine gekookte bietjes Voorbereiding Meng oliecitroensap en honing in kommetje. Pel knoflook en pers u... bekijk recept »
1 grote rijpe ananassap van 1 citroen250 gr. suiker3 eetl. fijngehakte basilicum Hulpmiddelen Keukenmachinegrove zeefijsbereidingsmachine (of plastic bakje en vork) Hulpmiddelen - Keukenmachinegrove zeefijsbereidingsmachine (of plastic bakje en vork... bekijk recept »
? 1 stokbroodeen lange smalle (baquette)of kleine baquetjes. ? 6 a 8 plakken dun gesneden bacon ? 3 (roma) tomatenin dunne plakjes. ? 1 ? ons zachte geitenkaas ? 4 el goede olijfolie ? ? theelepel honing ? ? tl mosterd ? gehakte verse basilicum ? ver... bekijk recept »
300 g risottorijst 200 g mozzarellakaas 100 g ontpitte zwarte olijven 4 tros- of pruimtomaten 2 sjalotjes 1 bosje basilicum 1 ui knoflook kippenbouillontabletten droge witte wijn olijfolie Maak de risotto volgens beschrijving op het pak met de... bekijk recept »
350 gr.krieltjes2 tomaten2 eetlepels olijfolie25 gr. kruidenboter250 gr. runderreepjesprovencaalse kruiden250 gr. italiaanse roerbakgroente1/2 zakje verse basilicum Hulpmiddelen Wok of hapjespansnijplank Hulpmiddelen - Wok of hapjespansnijplank Voor... bekijk recept »
voor 4 personen: 150 gr. rauwe ham 50 gr. zwarte olijven zonder pit 600 gr. ratatouille (rode en groene paprika, courgette, aubergine, winterwortel) 40 gr. boter 2 eetlepels olijfolie 3 eieren 250 gr. meel 20 gr. bakkersgist* lauwwarme melk 10 cl. cr... bekijk recept »
50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd 1 grote teen knoflook, geplet 100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd 8 eetlepels extra-vierge olijfolie 5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok zout versg... bekijk recept »
Voor 8 personen: tagliatelle voor 8 personen (2 zakken) 3 schoongemaakte rode ponen 4 á 5 grote of meer kleine venkelknollen 8 eetlepels diepvriesdoperwten 1 kopje groentebouillon 400 á 500 ml slankroom (of slagroom) 3 volle eetlepels mosterd ... bekijk recept »
1 kg witte asperges1 liter gevogelte-of kippenbouillon4 kleine duiven1 potje gevogeltefond5 stukjes basilicum50 g koude botermespunt saffraan4 plakken Ganda Hamolie voor het friturenboter voor het bakkenpeper, zout- Schil de asperges en bewaar de sch... bekijk recept »