Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Kalfsoester met koningskruiden en primeurgroenten

4 kalfsoesters van 120 gr. elk 4 dunne reepjes gerookt spek, zonder zwoerd 12 pijpajuintjes 12 nieuwe worteltjes met loof 16 kleine nieuwe aardappeien 4 takjes basilicum (= koningskruid) Boter 1.2 dl droge sherry 4 dl room Peper Zout Als de kalfsoes... bekijk recept »

Spaghetti alla Norma

500 g spaghetti2 aubergines1 chilipeper2 teentjes knoflook1 bosje verse basilicum200 g ricotta1 el gedroogde oregano800 g tomaten (gezeefd, uit brik)1 kl wittewijnazijnolijfoliepeperzout1. Snij de aubergines in plakken van ± 0,5 cm. Bestrooi z... bekijk recept »

Thais kalkoengebraad met ananas

1.5 kg kalkoengebraad2 el olie600 ml kokosmelk2 el vissaus2 el limoensap1 el rode currypasta1 el palmsuiker250 g kerstomaten1 ananas3 takjes thais basilicum (of gewoon basilicum)1 rode chilipeperzoutversgemalen peper1. Verwarm de oven voor op 180°... bekijk recept »

Kalkoen met tomatensalsa

4 kalkoenfilets (elk 125 g)800 g tomaten (in blokjes)1 ui60 g zwarte olijven (ontpit)olijfolie2 el verse basilicum (gehakt, wat extra)2 teentjes knoflook (fijngehakt)0.5 kl szechuanpeper (fijngestampt)0.5 kl zwarte peper (fijngestampt)zout1. Pel en ... bekijk recept »

Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella

1 oudbakken brood700 g rundergehakt2 vleestomaten1 ui1 ei3 el paneermeel150 g mozzarella1 el boter2 el olijfolieolie (of ander vetstof)1 tl oregano1 bosje basilicum (gesnipperd)1 teen knoflookzoutpeper1. Verwarm de oven voor op 200° C. Week het b... bekijk recept »

Panna cotta van karnemelk met aardbeiencoulis

5 g gelatine (blaadjes)1 vanillestokje250 ml karnemelk250 ml room80 g poedersuiker250 g aardbeien (voor de coulis)1 el poedersuiker (voor de coulis)14 basilicum (blaadjes, voor de coulis)2 kl citroensap (voor de coulis)1. Laat de gelatine weken in ko... bekijk recept »

Tempura van asperges met basilicummayonaise

12 witte asperges12 groene asperges (fijne)3 eieren300 g bloempeperzout8 el mayonaise2 el citroensap4 takjes basilicum (enkel de blaadjes)1. Spoel en droog het basilicum. Hak de helft van de blaadjes fijn. Mix het gehakte basilicum met de rest van de... bekijk recept »

Pasta met rivierkreeftjes en citroen-ricottapesto

400 g penne300 g rivierkreeften250 g ricotta400 ml passata60 g geraspte parmezaan1 sjalot2 teentjes knoflook1 chilipeper1 onbehandelde citroen2 el oregano (gehakt)1 bosje basilicum30 g amandelschilfersolijfoliepeperzout1. Kook de pasta al dente volge... bekijk recept »

Pappardelle met rode ui en paprika

400 g pappardelle1 bosje peterselie0.5 bosje basilicum1 takje rozemarijn1 takje tijm1 sjalot2 ansjovisfilets1 dl olijfolie1 el citroensap4 rode uien1 rode paprika3 el rode wijn125 g buffelmozzarellapeperzout1. Spoel de peterselie, het basilicum, de r... bekijk recept »

Volkorenpasta met broccolipesto

500 g volkoren schelpjespasta4 takjes basilicum200 g broccoli (in roosjes)50 g hazelnoten (gepeld)1 dl olijfolie2 el geraspt kaas (bv. parmezaan of pecorino)peperzout1.   2. Spoel het basilicum en dep goed droog. Pluk de blaadjes van de tak... bekijk recept »

Pagina 84 van 100