1000 recepten met basilicum
1 ongesneden wit casinobrood1 blik kikkererwten3 tenen knoflook1 citroen1 eetlepel pindakaas1 eetlepel sesamolie4 eetlepels olijfoliezout1 potje zongedroogde tomaten op olieverse basilicum Voorbereiding Laat de kikkererwten uitlekken en van het vocht... bekijk recept »
- 5 el olijfolie - sap van 2 citroenen - 1 el vers gehakte basilicum - 1 el vers gehakte peterselie - zout en versgemalen zwarte peper - 225 gram champignons - 225 gram volkorenpasta - verse basilicum ter garnering. Hulpmiddelen - kom - mes ... bekijk recept »
- 3 gedroogde tomaatjes in olie - 6 zwarte olijven zonder pit - 2 bosuitjes - 1 takje verse basilicum - 1 pakje zachte geitenkaas (bv. Chevre de Bellay -113 gram) - 4 eetlepels olijfolie - zwarte peper en zout - 1 eetlepel citroensap - 3 artisjokbode... bekijk recept »
verse basilicum (alleen de blaadjesniet de steeltjes!) pijnboompitten knoflook Parmezaanse kaas (en evt. ook Pecorino) goede extra virgine olijfolie zout Hoeveel u van elk ingredient nodig heeft, is variabel. Een goede pesto maakt u door te zorgen ... bekijk recept »
Vlinderpasta olijfolie trostomaten mozzarella ansjovis uit blik verse basilicum Hulpmiddelen Ruime pan grote kom Hulpmiddelen - Ruime pan grote kom Voorbereiding Snijd de tomaten in dobbelsteentje snijd de mozzarela in dobbelsteentjes neem de ansjov... bekijk recept »
-1 vers Stokbrood -2 zakjes Mozzarella (2 bollen) -verse Basilicum -Olijfolie Vierge -verse Kerstomaten -grof gemalen Peper -grof gemalen Zout Voorbereiding Was de Toamten en de Basilicumblaadjes. Versnij de Basilicum grof. Bereidingswijze Snij de Mo... bekijk recept »
3 bollen mozzarellain plakken3 stevigerijpe pmodori tomatenin plakken6-8 takjes mooie basilicumhet blad4 el milde olijfoliezeezoutzwarte peper. Bereidingswijze Verdeel de plakken mozzarella en tomaat over de borden. Garneer met blaadjes mooie basilic... bekijk recept »
4 grote tomaten1 teentje knoflook12 bl.basilicum (vers)peper en zout2 el. olijfolie1 el. azijn (balsamico-) Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200 gr. In pan ruim water aan de kook brengentomaten inkruisenenk.sec. onderdompelenafspoelen onder koud w... bekijk recept »
1 kg aardappelen 50 gr salami 150 gr mortadella 2 zongedroogde tomaten uit olie voor de vinaigrette: 4 grote sjalotten 100 mlo balsamico-azijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel pesto 200 ml olijfolie extra vergine voor de garnering: 1 krop Romeinse sla 4... bekijk recept »
? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) ? 1/2 limoen ? 3 zakjes verse basilicum (a 15 g) ? 1 eetlepel creme fraiche ? 1 eetlepel dragonazijn ? 2 theelepels vissaus ? 1/2 eetlepel gembersiroop ? 1 eetlepel droge witte wijn ? versgemalen (witte)... bekijk recept »