Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Thais gehakt

500gr varkensgehakt1 rode ui4 teentjes look1 rood chillipeperke2 stengels citroengrassap van 1 limoen4 eetlepels sojasaus2 eetlepels fijne suiker1 eetlepel oliegrote slabladeren2 lente uitjesversgehakte koriander-munt. Snipper de gepelde ui en de loo... bekijk recept »

Borneose groenteschotel

1 theelepel gemalen korianderzaad 1 theelepel gedroogde rode chilipepers 1 theelepel gemalen kurkema 1 theelepel gemalen amandelen 1 ui 4 tenen knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 300 gram tempè 3 eetlepels cashewnoten 1 stengel citroengras in stukje... bekijk recept »

Thaise Kippensoep Met Noedels

75 gram glasnoedels of rijstnoedels 4 dl kippenbouillon 2 dl kokosmelk 1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit) 1 stengel citroengras (sereh) zoutpeper 2 eetlepels fijngesneden peterselie 100 gram garnalen 100 gram rivierkreeftjes 100 gram surimi Ber... bekijk recept »

Scherpe Kipcurry

4 tl kurkuma 2 tl zout 4 tl azijn 1 hele kip van 1,5 kgin 10 stukken 2 el plantaardige olie 2 tl bruine mosterdzaadjes 3 takjes (24-30 blaadjes) verse of gedroogde curryblaadjes 1 grote rode of gewone uiin dunne ringen 4 tl fijngehakte gember 4 tl fi... bekijk recept »

Gebakken Thaise Mie Met Pepers En Groenten

175 gram gedroogde eiermie 2 eetlepels zonnebloemolie 2 stengels citroengras 2,5 cm gemberwortel 1 rode ui 2 teentjes knoflook 4 rode Thaise pepers 1 rode paprika 100 gram wortels 100 gram courgette 75 gram peultjes 6 lenteuitjes 100 gram cashewnoten... bekijk recept »

Paddestoelen-citroengrassoep

1 l kippenbouillonzelfgemaakt/pot/tablet 1 stengel citroengras 1/2 el citroensap 1 bosje lente-uihet wit gesnipperdhet groen bewaren 250 g paddestoelenschoongemaaktin plakjes 100 g eiermie verse koriander om te garneren parten citroen om erbij te gev... bekijk recept »

Mosselen Met Zoetzure Chilisaus

2 eetlepels grof gesnipperde gemberwortel. 2 stengels citroengras (sereh). 2 kg mosselen. 10 verse basilicum blaadjes. Voor de saus: 2 rode paprika's. 2 knoflookteentjes. 3-4 theelepels sambal oelek. 2 eetlepels olie. 4 theelepels bruine basterd suik... bekijk recept »

Rosbief in kokosmelk

900 gram rosbief 5 bosuitjes 2 teentjes knoflook 3cm verse gemberwortel grote bos peterselie 2 Spaanse rode pepers 1 stengel citroengras 2 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sojasaus 2 blikken kokosmelk (à 400 ml) 1 limoen zoutVerhit een pan met dik... bekijk recept »

Brochette met scampi en tonijn:

300 g verse tonijn 12 grote scampi's 5 eetlepels Knorr Marinade Express Curry 1 gele paprika eventueel 4 lange stukken citroengrasPel de scampi's maar laat de staart er aan. Snijd zowel de tonijn als de paprika in 12 gelijke delen. Bestrijk de tonijn... bekijk recept »

Citroenige Gemberthee

1 el geraspte verse gemberincl. sap 5 ringetjes van het onderste dikke deel van een stengel citroengras dat je hebt geplet en waarvan de buitenste laag is verwijderd +/- 1 ltr. water vloeibare honing Breng water aan de kook en giet deze in een the... bekijk recept »

Pagina 24 van 65