Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Kippensoep met oesterzwammen (Torn kha kal)

Voor 4 personen: 3 cm verse gemberwortel,geschild en fijngesneden 2 x 400 ml kokosmelk uit blik 2 stengels citroengras 2 sjalotten, gesnipperd 4 a 6 kleine hete rode pepers 6 limoenblaadjes 2 grote kippenborsten,zonder vel handvol oesterzwammen 500 m... bekijk recept »

Garnalen-miesoep

500 gr. rauwe garnalen1-2 eetl. olie1 stengel citroengras in stukjes2 teentjes knoflook geperst2 rode pepertjes door midden gesneden2 djeroek poeroet-blaadjes1 limoen in vieren en extra voor de garnering4 lente uitjes diagonaal gesneden,500 gr. gedro... bekijk recept »

Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze

500 gram gepelde gamba’s 200 gram peultjes 1 paksoi 1 prei 2 teentjes knoflook 2 eetlepels Thaise curry 200 ml water 4 eetlepels kokosmelk 1 eetlepel rijstolie verse koriander citroengras (sereh), naar smaakMaak de peulen schoon, verwijder de draden ... bekijk recept »

Tropische Eend

1 eendenborst 3 sjalotten 2 stengels citroengras in de lengte doorgesneden 2 (pers) sinasappels 1 citroen 6 el bruine basterdsuiker 2 el tomatelpuree 250ml gevogelte bouillon 4 schijven ananas peper zout 1 laurierblad bakboter bindpapje (1el maizena ... bekijk recept »

Scherpe Garnalen-Soep Met Limoen.

875 ml kippen of visfond, 1 stengel citroengrasin vier stukken gesneden, 1 grote rode chilipeperzaadlijsten verwijderdin vieren, 4 limoenblaadjes ( eventueel ), 4-8 TL chilimarmelade, 12 grote verse garnalengepeld ( ca 350 gram ) darm verwijderdafges... bekijk recept »

Kippensoep Uit Thailand

-225 gram kipfilet -200 gram oesterzwammen -2 eetl. olie -1 groene Spaanse peper -1 rode spaanse peper -1 stengel citroengras (sereh) -3 djeroek-poeroetblaadjes (citroenblad) -2 eetlepel geraspte gemberwortel -4 dl . kokosmelk -1,5 kippenbouillon... bekijk recept »

Tijgergarnalen Met Notensla, Knolselder En Saffraansaus

24 tijgergarnalen olijfolie peper en zout Voor het slaatje: zakje rucola 8 verse walnoten 4 el rauwe knolselderin blokjes 1 el olijfolie extra vierge scheutje witte balsamicoazijn Voor de saus: 8 el kreeftenbisque (kant-en-klaar) stukje citr... bekijk recept »

Oosters Groentegerecht In Kokos-Basilicumsaus

Voor 4 personen heeft u nodig: 750 gr gemengde groenten (zoals aspergespaddenstoelenworteltjespeultjesbamboescheutenpaprika) 1 doosje shii-take paddenstoelen 1 eetl olie 3 tenen knoflook 1/2 rode Spaanse peper 1 stengel citroengras (het dikke uiteind... bekijk recept »

Scherpe Garnalensoep & Limoen

875 ml kippen- of visfond 1 stengel citroengrasin 4 stukken gesneden 1 grote rode chilipeperzaadlijsten verwijderdin vieren 4 limoenblaadjes(evt) 4-8 tl chilimarmelade 12 grote verse garnalengepeld(ca. 350 gr)darm verwijderdafgespoeld en drooggedept ... bekijk recept »

Mosselen Met Thaise Basilicum

- 2 kilo mosselen - 2 teentjes knoflook - een stukje laos van ca. 7 cm - 1 rood pepertje - 3 stengels citroengras - een zakje Thaise basilicum - zonnebloemolie - 2 el Thaise vissaus - 2 dl slankroom - 1 tl maizena - zout en peper Pel en snipper de kn... bekijk recept »

Pagina 28 van 65