Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Red snapperfilets met roze peperdressing

Voor 4 personen: 4 el olijfolie 2 el limoensap 2 tl roze peperkorrels 1 el fijngehakte gember 1 handvol verse koriander 1 el citroengras, fijngehakt 4 red snapperfilets van ongeveer 200 gr elk 2 el plantaardige olie gestoomde sperziebonenDoe voor de ... bekijk recept »

Scherp-zure Thaise kippensoep met koriander en cit

Voor 4 personen:200 gram kipfilet, gesneden in kleine plakjes800 ml kippenbouillon4 dunne plakjes laos1 stengel citroengras4 blaadjes citroenblad4 eetlepels vissaus3-6 rode pepertjes (rawit)4 eetlepels citroensap2 kleine tomaten (in 8 partjes gesnede... bekijk recept »

Micmac's Heetzure soep

2 wortels, in schuine plakjes 9 dl groentenbouillon 2 chili pepertjes, zonder zaadjes in dunne reepjes 2 stengels citroengras in stukjes 4 kaffir-blaadjes 2 teentjes fijngehakte knoflook 4 lente-uitjes in plakjes 1 theelepel suiker Sap van 1 limoen z... bekijk recept »

Gemarineerde kip

Voor 4 personen: 1 kip in stukken 2 eetlepels olie voor de marinade: 4 sjalotten 1 pepertje 1 soeplepel kurkuma 1 koffielepel koriander 2 eetlepels sojasaus 10 cl kokosmelk voor de saus: 2 sjalotten 7 stengel citroengras 1 limoen 1 eetlepel suikerBeg... bekijk recept »

Gemarineerde kip

Voor 4 personen: 4 stukken kip (filet of kippootjes) 2 eetlepels olie voor de marinade: 4 sjalotten 1 pepertje 1 soeplepel kurkuma 1 kl korreander 2 el sojasaus 10 cl kokosmelk voor de saus: 2 sjalotten 7 stengel citroengras 1 limoen 1 eetlepel suike... bekijk recept »

Mosselen a la crème

Voor 4 personen : 4 kilo mosselen 2 kopjes witte wijn 2 verse stengels - of twee eetlepels gedroogd citroengras Theelepel sambal flesje crème fraiche PeterselieWel het gedroogde citroengras in de wijn en breng dat samen met de andere ingrediënten aan... bekijk recept »

Sapje vol energie

2 groene appelen1 rauwe rode biet1 stengel citroengras sap van 2 sinaasappelen sap van 2 limoenen1 stukje verse gember, geschild1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen dan in vier stukken. Schil de biet en snij in dobbelsteentj... bekijk recept »

Brochettes van zalmhart

2 El basilicum2 El dille2 El fijngehakte peterselie200 g zalmhart1 El olijfolie3 takjes Thais citroengras1. Meng op een bord 2 el basilicum + 2 el dille + 2 el fijngehakte peterselie. 2. Snij het zalmhart in stukken en bestrijk ze met 1 el olijfolie... bekijk recept »

Groene curry

scheutje olijfolie 3 tenen knoflook (fijngesneden) 1 rode peper (fijngesneden) 2 uien (fijngesneden) 4 el groene currypasta 400 gr kipfilet (blokjes) 1 cm gember (geschild en fijngesneden) 400 ml kokosmelk 1 el Verstegen citroengras 1 puntpaprika (re... bekijk recept »

Noedelsoepje met scampi

0.5 l groentebouillon4 scampi's2 stengels citroengras (gesnipperd)1 teentje knoflook (gepeld)stukje gember50 g rijstnoedels (geweekte)0.5 bosje koriander (blaadjes)0.5 bosje lente-ui (in fijne ringetjes)5 kerstomaten (in kwartjes)2 el sojasaus1. Bren... bekijk recept »

Pagina 32 van 65