Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen

2 el olijfolie 1 ui 400 g stronkjes witlof 2 tl knoflook 7,5 dl heet water 2 groentebouillontabletten 2 el geschaafde amandelen 100 g geitenkaas 2 el dille 1 staafmixer1. Verhit de olie in een diepe pan en bak de ui 3 min. op een laag vuur. ... bekijk recept »

Frisse aardappel-zalmsalade

800 g kruimige aardappels 1  broccoli 1 bosje radijs 200 g gerookte wilde zalm 0.5 bosje dille 1  rode ui 1  citroen 1 el bruine basterdsuiker 1 el grove mosterd 50 ml olijfolie extra vierge 1 el... bekijk recept »

Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille

600 g zalmfilet met huid 160 g lemoncurd 50 g pittige mosterd 3 el dille fijngehakt Verwarm de oven voor tot 120˚C. Leg de zalmfilet op de huid op de bakplaat.  Roer de mosterd en lemoncurd tot een gladde massa en bestrijk de zalm hiermee.... bekijk recept »

Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei)

300 g spitskool (in reepjes) 25 g boter 200 ml melk 1 tl suiker 5 eieren 1 pakje bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1/2 zakje verse dille ((a 15 g), fijngesneden) 1. Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 el zout over e... bekijk recept »

Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels

4 plakken bladerdeeg 1  ei 300 g kabeljauwfilet 1 el gladde mosterd 800 g vastkokende aardappels, voorgeschild 1  venkelknol 0.5 bosje dille 1 klontje boter 1  broccoli 1 tl kerriepoeder 1  rode ... bekijk recept »

Zalmpakketje met prei

450 g aardappelschijfjes (panklaar) 2 el verse dille ½ el mosterd 1 el zonnebloemolie 4 zalmfilet 2 preien 1 rode ui 100 ml visbouillon (van tablet)1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik een paar gaatjes in de verpakking en v... bekijk recept »

Salade van bietjes, linzen, walnoten en geitenkaas

360 g linzen (pot) 60 g walnoten 15 g dille 1 limoen (schoongeboend) 400 g geraspte bietjes 2 el extra vierge olijfolie 125 g verse geitenkaas naturel 451. Laat de linzen uitlekken en spoel onder koud stromend water. Hak de waln... bekijk recept »

Krieltjessalade met heilbot

1 kilo krielaardappeltjes in de schil zout 1 venkel 3 bosuitjes 75 g waterkers (of veldsla) 200 g gerookte heilbotfilet ½ zakje verse dille (a 15 g) 2 bakjes honing-mosterddressing (a 100 ml) 1 bekertje zure room&n... bekijk recept »

Groenterisotto met knoflookgarnalen

2 sjalotjes (zak a 400 g) 1 zak paprika's (rood, groen en geel) 1/2 bakje verse dille (a 15 g) 4 eetlepels olijfolie 300 g risottorijst (zak a 500 g) 600 ml kruidenbouillon (van tabletten) 1 bakje gekookte mossele... bekijk recept »

Gravlaxmarinade voor vis

1 citroen (schoongeboend) 2 eetlepels zeezout (grof) 1 eetlepel Zaanse mosterd 3 eetlepels verse dille (fijngehakt) 2 theelepels suiker1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dil... bekijk recept »

Pagina 18 van 100