1000 recepten met dille
2 el olijfolie 1 ui 400 g stronkjes witlof 2 tl knoflook 7,5 dl heet water 2 groentebouillontabletten 2 el geschaafde amandelen 100 g geitenkaas 2 el dille 1 staafmixer1. Verhit de olie in een diepe pan en bak de ui 3 min. op een laag vuur. ... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 1 broccoli 1 bosje radijs 200 g gerookte wilde zalm 0.5 bosje dille 1 rode ui 1 citroen 1 el bruine basterdsuiker 1 el grove mosterd 50 ml olijfolie extra vierge 1 el... bekijk recept »
600 g zalmfilet met huid 160 g lemoncurd 50 g pittige mosterd 3 el dille fijngehakt Verwarm de oven voor tot 120˚C. Leg de zalmfilet op de huid op de bakplaat. Roer de mosterd en lemoncurd tot een gladde massa en bestrijk de zalm hiermee.... bekijk recept »
300 g spitskool (in reepjes) 25 g boter 200 ml melk 1 tl suiker 5 eieren 1 pakje bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1/2 zakje verse dille ((a 15 g), fijngesneden) 1. Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 el zout over e... bekijk recept »
4 plakken bladerdeeg 1 ei 300 g kabeljauwfilet 1 el gladde mosterd 800 g vastkokende aardappels, voorgeschild 1 venkelknol 0.5 bosje dille 1 klontje boter 1 broccoli 1 tl kerriepoeder 1 rode ... bekijk recept »
450 g aardappelschijfjes (panklaar) 2 el verse dille ½ el mosterd 1 el zonnebloemolie 4 zalmfilet 2 preien 1 rode ui 100 ml visbouillon (van tablet)1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik een paar gaatjes in de verpakking en v... bekijk recept »
360 g linzen (pot) 60 g walnoten 15 g dille 1 limoen (schoongeboend) 400 g geraspte bietjes 2 el extra vierge olijfolie 125 g verse geitenkaas naturel 451. Laat de linzen uitlekken en spoel onder koud stromend water. Hak de waln... bekijk recept »
1 kilo krielaardappeltjes in de schil zout 1 venkel 3 bosuitjes 75 g waterkers (of veldsla) 200 g gerookte heilbotfilet ½ zakje verse dille (a 15 g) 2 bakjes honing-mosterddressing (a 100 ml) 1 bekertje zure room&n... bekijk recept »
2 sjalotjes (zak a 400 g) 1 zak paprika's (rood, groen en geel) 1/2 bakje verse dille (a 15 g) 4 eetlepels olijfolie 300 g risottorijst (zak a 500 g) 600 ml kruidenbouillon (van tabletten) 1 bakje gekookte mossele... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 2 eetlepels zeezout (grof) 1 eetlepel Zaanse mosterd 3 eetlepels verse dille (fijngehakt) 2 theelepels suiker1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dil... bekijk recept »