1000 recepten met dille
600 g zalmfilet met huid 160 g lemoncurd 50 g pittige mosterd 1 snufje zout 3 el dille 1 ingevette bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Leg de zalmfilet op de huid op de bakplaat. 2. Roer de lemoncurd met de mosterd tot een gladde mas... bekijk recept »
200 g gerookte zalmplakjes 500 g verse tagliatelle 20 cl room 40 g boter 20 g zalmeitjes 1 bosje verse dille zout zwarte peper van de molen1. Maak de takjes dille los. Hak de helft ervan fijn en doe dit in een steelpan met de boter. Laat smelten op e... bekijk recept »
20 witte asperges 700 ml krachtige, heldere kippenbouillon 50 ml water 1 teentje knoflook 200 g diepvriesdoperwten 0.5 limoen 10 g bladpeterselie 5 el fruitige olijfolie 2 takjes dille 0.5 tl saffraandraadjes 125 ml slagroom 0.5 ciabattabrood 2 el... bekijk recept »
500 g zalmfilet 300 g pandanrijst 1 zakje verse dille (15 g) 1 citroen 1 eetlepel grof zeezout (doos a 500 g) 5 eetlepels olijfolie 1 rode ui 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)1. Zalm op kamertemperatuur laten komen. Rij... bekijk recept »
2 aubergines 10 el olijfolie 200 g minipenne 140 g gezouten macadamianoten 295 g gegrilde paprika's (pot à 295 g) 15 g dille 1 citroen (schoongeboend) 6 el yoghurt1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhi... bekijk recept »
½ rode ui 210 g kapperappeltjes (pot) 1 bloemkool (klein) 100 g gerookte spekreepjes 10 g dille (bakje à 20 g) 1 el mierikswortel (potje 140 g) 5 el yoghurt 295 g gegrilde rode paprika's (pot)1. Snijd de ui... bekijk recept »
80 g pijnboompitten 6 sjalotten 1 ei 1 tl zout 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl gemalen kaneel 20 g platte peterselie (bakje 20 g) 600 g half-om-halfgehakt 60 ml koolzaadolie 2 el tomatenpuree 1 laurierblaadje 300 ml kipp... bekijk recept »
1 kg mosselen 2 teentjes knoflook 2 zakjes pijnboompitten (a 50 g) witte peper mespunt suiker 4 eetlepels olijfolie 2½ eetlepel citroensap 5 g verse dille 10 g verse peterselie 1. Mosselen goed afspoelen onder koud stromen... bekijk recept »
1 kropsla 100 g roomkaas (light) 1 stukje gerookte kipfilet ((ca. 200 g), in dunne reepjes) 1 zakje verse dille (15 g)1. Gebruik uit de krop 16 mooie blaadjes, was en droog de slablaadjes zorgvuldig. Leg de blaadjes met de glanze... bekijk recept »
140 g gerookt forelhaasje 4 sneetjes grof boerenbrood peper en zout dille mierikswortel waterkers1. Prak de forel met een vork in een kom. 2. Mix de andere ingrediënten en meng met de forel. 3. Smeer op een sneetje grof boerenbrood en werk af met pe... bekijk recept »