1000 recepten met dille
1 zakje verse dille (15 g) 1 bakje surimi flakes (125 g) 2 bakjes roze garnalen (à 125 g) 3 eetlepels medium dry sherry 250 ml slagroom zout en versgemalen peper 1 zakje waterkers (75 g)1. Helft van dille fijnhakken. S... bekijk recept »
700 g beenham (stuk 700 g) 1 el zonnebloemolie 1 tl gemalen kruidnagel 1 el honing 30 g boter 2 el grove mosterd 10 g dille (bakje 15 g)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrij... bekijk recept »
1 ui 8 el olijfolie 4 el citroensap 2 tenen knoflook 4 laurierblaadjes ½ tl paprikapoeder mild 750 g scholfilets 1 groene paprika 4 takjes dille 16 cherrytomaten1. Snijd de ui in dunne ringen. Doe 5 el olie en de helft van het ... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 sjalotten 2 el arachideolie 300 g trottole 1 citroen (schoongeboend) 2 tenen knoflook 2 el bloem 50 ml Pastis (anijsdrank) 125 g crème fraîche 100 ml kraanwater 15 g dille 200 g rivierkreeftjes1. Snij... bekijk recept »
750 g aardappels 1 bos bospeen 2 schaaltjes kabeljauwfilet (ca. 450 g) 50 g boter of margarine 1 zakje vis-dille saus (32 g) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 2 theelepels dille (diepvries, doosje a 50 g)1. Aardappels s... bekijk recept »
500 gr witte asperges, geschild 1 Zakje sausmix voor asperges Gerookte zalmsnippers of blokjes Verse dille 400 gr tagliatelle Sap van 1 citroen Zout en peperSnijd de asperges in stukken van ca 4 cm. Kook de asperges in ca 10 minuten gaar in een grote... bekijk recept »
2 zakjes pijnboompitten (a 65 g) 60 g verse dille (van plantje of uit 4 zakjes) 1 blikje ansjovisfilets (uitgelekt) 1 el kappertjes 2 teentjes knoflook (gepeld) 150 ml olijfolie 18 gladde lasagnevellen 3 kleine courg... bekijk recept »
1 bosje dille 2 snuifjes gemalen kaneel 1 kaneelstokje 200 g langkorrelrijst 6 eetlepels olie peper en zout 1 kg prei 200 g tomaten, in blokjes1. Hak de dille fi jn. Maak de preistengels schoon (behoud ongeveer 3 cm van het groen). Snij ze in stukken... bekijk recept »
300 g tagliatelle 2 sjalotten 15 g dille (bakje) 1 citroen (schoongeboend) 150 g haricots verts 25 g boter 125 ml zure room 450 g tuinerwten (biologisch, diepvries) 100 g Hollandse garnalen1. Kook de pasta volgens de aa... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 bos bosui 6 tomaten 1 bos dille 1 citroen 1 el honing olijfolie extra vierge VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.Snijd de bosui in dunne... bekijk recept »