Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Garnalen en krab in dilleroom

1 zakje verse dille (15 g) 1 bakje surimi flakes (125 g) 2 bakjes roze garnalen (à 125 g) 3 eetlepels medium dry sherry 250 ml slagroom zout en versgemalen peper 1 zakje waterkers (75 g)1. Helft van dille fijnhakken. S... bekijk recept »

Kerstham met dille

700 g beenham (stuk 700 g) 1 el zonnebloemolie 1 tl gemalen kruidnagel 1 el honing 30 g boter 2 el grove mosterd 10 g dille (bakje 15 g)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrij... bekijk recept »

Gegrilde viskebabs

1 ui 8 el olijfolie 4 el citroensap 2 tenen knoflook 4 laurierblaadjes ½ tl paprikapoeder mild 750 g scholfilets 1 groene paprika 4 takjes dille 16 cherrytomaten1. Snijd de ui in dunne ringen. Doe 5 el olie en de helft van het ... bekijk recept »

Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen

2 venkelknollen 2 sjalotten 2 el arachideolie 300 g trottole 1 citroen (schoongeboend) 2 tenen knoflook 2 el bloem 50 ml Pastis (anijsdrank) 125 g crème fraîche 100 ml kraanwater 15 g dille 200 g rivierkreeftjes1. Snij... bekijk recept »

Kabeljauw met garnalensaus

750 g aardappels 1 bos bospeen 2 schaaltjes kabeljauwfilet (ca. 450 g) 50 g boter of margarine 1 zakje vis-dille saus (32 g) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 2 theelepels dille (diepvries, doosje a 50 g)1. Aardappels s... bekijk recept »

Tagliatelle met asperge

500 gr witte asperges, geschild 1 Zakje sausmix voor asperges Gerookte zalmsnippers of blokjes Verse dille 400 gr tagliatelle Sap van 1 citroen Zout en peperSnijd de asperges in stukken van ca 4 cm. Kook de asperges in ca 10 minuten gaar in een grote... bekijk recept »

Koude lasagne met paling en dillesaus

2 zakjes pijnboompitten (a 65 g) 60 g verse dille (van plantje of uit 4 zakjes) 1 blikje ansjovisfilets (uitgelekt) 1 el kappertjes 2 teentjes knoflook (gepeld) 150 ml olijfolie 18 gladde lasagnevellen 3 kleine courg... bekijk recept »

Rijst met prei en kaneel

1 bosje dille 2 snuifjes gemalen kaneel 1 kaneelstokje 200 g langkorrelrijst 6 eetlepels olie peper en zout 1 kg prei 200 g tomaten, in blokjes1. Hak de dille fi jn. Maak de preistengels schoon (behoud ongeveer 3 cm van het groen). Snij ze in stukken... bekijk recept »

Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen

300 g tagliatelle 2 sjalotten 15 g dille (bakje) 1 citroen (schoongeboend) 150 g haricots verts 25 g boter 125 ml zure room 450 g tuinerwten (biologisch, diepvries) 100 g Hollandse garnalen1. Kook de pasta volgens de aa... bekijk recept »

Gewokte mosselen met venkelsalade

2  venkelknollen 1 bos bosui 6  tomaten 1 bos dille 1  citroen 1 el honing olijfolie extra vierge VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.Snijd de bosui in dunne... bekijk recept »

Pagina 21 van 100