1000 recepten met dille
1 limoen 1 grapefruit 0.5 bosje dille olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet olijfolie om in te bakken ZalmRasp de schil van de limoen en grapefruit boven een kom. Snijd de grapefruit in partjes en leg de partjes apart.Pers vo... bekijk recept »
6 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 25 g bieslook (bakje) 15 g dille (bakje) 1 citroen 175 g zalmfilet 100 g gerookte zalmfilet 2 eieren 125 g roomkaas bieslook 200 g crème fraîche1. Laat het d... bekijk recept »
2 citroenen 8 eetlepels dikke room 8 eetlepels gehakte dille 16 schijfjes gerookte zalm 2 potjes mierikswortel plukje dille 2 potjes zalmeitjes 1. Snij de sneetjes zalm in twee, in de vorm van vierkanten. Hak het afval fijn. 2. Spoel de plukjes dill... bekijk recept »
400 gram gefileerde zalm 2 eetlepels gehakte dille 1 komkommer 1 dl zure room enkele druppels citroensap 1 theelepel mosterd peper 1 eetlepel gehakte dille . Droge marinade: 1/2 eetlepel geleisuiker 1/2 eetlepel zout 12 theelepels geplette p... bekijk recept »
3 liter koud water4 eetlepels zout3 eetlepels dillezaad3 flinke bosjes verse dille30 levende rivierkreeftjes. Hulpmiddelen Voor de garnering: 1 bosje verse dillegeroosterd wit brood. verder: een 6-8 liter pan. Hulpmiddelen - Voor de garnering: 1 bos... bekijk recept »
500 g gekookte/gepelde garnalen 4 zakken ribbelchips naturel lekker veel verse dille,gebruik evt.gedroogde dille zwarte peper uit de molen 8 eetlepels olijvonaise knoflook Hulpmiddelen 1 lepel en een leuke kom is meer dan genoeg. Al is een schaar om... bekijk recept »
1 kleine ui20 gr boter150 gr rijstca. 1/4 l kippenboullion2 el gesnipperde dille3 el creme fraiche1 el graspte oude kaas. Pel en snipper de ui. verhit de boter in een pen en fruit de uisnippers zachtjes glazig; voeg de rijst toe en roerbak ca. 3 min.... bekijk recept »
4 zalmmoten50 g boter100 ml droge witte wijn1/2 zakje verse dille (a 15 g). Zalmmoten droogdeppen en met zout bestrooien. Boter in koekenpan verhitten en zalm op matig vuur in 5 min. net gaar bakken; halverwege voorzichtig omkeren. Zalm uit pan nemen... bekijk recept »
4 zalmmoten 50 g boter 100 ml droge witte wijn 1/2 zakje verse dille (a 15 g) Boter in koekenpan verhitten en zalm op matig vuur in 5 min. net gaar bakken; halverwege voorzichtig omkeren. Zalm uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Wij... bekijk recept »
1 zakje KNORR Finesse Vis-Dillesaus - 1 teentje knoflook - 40 gram boter - 400 gram risottorijst - 900 ml Knorr tablet visbouillon - 300 gram verse zalmfilet - 100 ml room - 100 gram gerookte zalm - 2 eetlepels verse dille - 1 citroen Maak d... bekijk recept »