Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Romige zalmfrittata met dille

10 eieren 125 ml crème fraîche 20 g dille 1 snufje zout 1 snufje peper 150 g hout gerookte zalmblokjes 1 ingevette ovenschaal (24 cm ø)1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de eieren met de crème fraîche ... bekijk recept »

Hollandse garnalensalade met avocado

10 g dille 25 g rucola 10 g kervel 1 avocado 300 g Hollandse garnalen 3 el chilimayonaise 8 halfgedroogde tomaatjes1. Verwijder de harde steeltjes van de dille. Hak 1 el dille fijn en de rest grof. Meng de grofgehakte dille met de rucola en de ... bekijk recept »

Zalmmousse met mierikswortel

2 blaadjes gelatine wit 200 g verse zalmfilet 100 ml droge witte wijn 1 theelepel paprikapoeder (pikant) 1/2 bakje verse dille (a 15 g) 150 g Griekse yoghurt 125 ml slagroom 3 eetlepels geraspte mierikswortel (potje a 140... bekijk recept »

Limoen-dillemayonaise

1 limoen 1 eetlepel verse dille (fijngesneden) 4 eetlepels mayonaise1. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Roer het limoensap en de rasp met de dille door de mayonaise. Breng op smaak met zout en (versgema... bekijk recept »

Gefrituurde courgettes met yoghurtsaus en dille

1 citroen, in partjes 2 of 3 middelgrote courgettes, schuin in schijfjes gesneden 1 eetlepel dille, fijngehakt 1 eiwit 1 teentje knoflook, gehakt 5 eetlepels olijfolie peper, zout 2 potjes Bulgaarse yoghurt (125 g elk) 100 g tarwemeel1. Yoghurtsaus m... bekijk recept »

Geroosterde asperges & chorizo

4 grote kruimige aardappelen (of 8 kleinere) 2 venkelknollen 1 ui 1 rode paprika 350 g groene asperges 1 courgette 250 g chorizo (worst) 3 el basilicumolijfolie 15 g dille 125 g crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200 ... bekijk recept »

Eieren in gerookte zalm

200 g gerookte zalm 100 g hüttenkäse 2 eetlepels verse bieslook (fijngesneden) 1 eetlepel dille ((vers of diepvries), fijngesneden) 75 g waterkers 4 eieren (medium) versgemalen citroenpeper1. Kook de eieren in 6-8 minuten b... bekijk recept »

Ghraif

2 takjes dille 150 g semolinabloem 200 g patentbloem 1 mespuntje zout 300 ml water 100 g roomboter 100 ml zonnebloemolie DeegHak de dille fijn. Meng de bloemsoorten met het zout en de dille. Meng het water er beetje... bekijk recept »

Zalm met dillesaus

800 g aardappels ½ bos bospeen 200 g peultjes 4 zalmfilets (ca. 500 g) 4 eetlepels boter of margarine 1 zakje vissaus dille (40 g) 3 bosuitjes 1 eetlepel dille (diepvries, strooibusje a 50 g)1. Aardappels schillen, h... bekijk recept »

Romige broccolipuree met dille

400 g kruimige aardappelen 600 g broccoli 60 ml zure room 8 g dille 6 druppels citroensap1. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk. Schil d... bekijk recept »

Pagina 20 van 100