1000 recepten met dille
200 gr bloem; circa 3 dl bier of water; 2 scampi per persoon [color=blue:07747d6bff]Voor de saus :[/color:07747d6bff] 2 eieren; soeplepel mosterd; scheutje azijn; 1 liter olie; bosje dilleMaak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vl... bekijk recept »
voor 4 à 6 personen: 600 gr.verse zalm 1 potje zalmeitjes 2 eetlepels olijfolie (of andere) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels gehakte dille peper en zout 1 dunne plak gerookte zalm per persoon 200 gr.grijze garnalen. voor de saus: 200 ml magere yogh... bekijk recept »
1 eetlepel mosterd1 theelepel honing of suiker1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie 4 haringen125 ml zure room1 eetlepel gehakte dille (vers of diepvries)4 lente/bosuitjesgemengde sla (frisee, veldsla, ijs... bekijk recept »
300 g gerookte zalm1 kg zalmfilet100 g roomkaas (of zure room)7.5 g gelatine (geweekt in koud water)100 g slagroom (opgeklopte)100 g grijze garnalen9 takjes dille4 handvol verse kruiden (naar keuze)blini's (kant-en-klaar)citroensappeperzout2 l koud w... bekijk recept »
500 g linguine300 g gerookte zalm1 rode ui2 tenen knoflook1 bosje rucolatakje dillecitroensapolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. 2. Pel de ui en snij ‘m in flinterdunne ringen. Pel en hak de knoflook. Snij de zalm in reepjes. 3. Stoof ... bekijk recept »
1 kg aardappelen (gestoomd, in plakjes)300 g verse zalm (in blokjes)2 eieren200 ml room0.5 bosje dillepeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180° C. Schil en spoel de aardappelen. Stoom ze in 15 minuten beetgaar. Snij ze in plakjes. Snij ... bekijk recept »
300 g verse zalm1 komkommer ( het sap van 250 g komkommer )1 el suiker ( 1 el voor de marinade en 100 g voor de meringue)zure room1 el citroensap ( 200 g voor de gin-sorbet)240 g tonic120 g gin1 dl water1 dl azijn1 el dille40 g eiwitpoederjeneverbesp... bekijk recept »
0 bloemig kokende aardappelen150 g grijze garnalen50 g boter2 dl room1 el pastis4 takjes dille ( wat extra)peperzout1. Hak de dille. 2. Pof de aardappelen volgens het basisrecept 'gepofte aardappelen'. 3. Klop de room met de pastis lichtjes o... bekijk recept »
4 sneetjes brood1 el kappertjes1 tomaat (in plakjes)50 g rucolabloem250 g haloumi (in plakjes)1 el mayonaise0.5 kl mosterd1 el witte wijnazijn2 el olijfolie1 el dille (gehakt)0.5 venkel (in dunne plakken)peperzout1. Snij de kaas, de tomaat en de venk... bekijk recept »
4 koolvisfilets (van elk 180 g)3 sjalotten1 kl maïszetmeel30 g boter1 dl room1 dl droge, witte wijn1 dl visfond0.5 bosje dillezoutpeper1. Snij 3 sjalotten in partjes. 2. Hak een half bosje dille fijn. 3. Smelt 30 g boter in een pan en bak... bekijk recept »