1000 recepten met dille
8 nieuwe aardappelen (groot)350 g grijze garnalen (gepeld)1 citroengemengde sla2 el frambozenazijn2 dl room5 el maïsolie1 bosje dille (vers)peperzout1. Meng de maïsolie, frambozenazijn, 2 el verse dille en breng op smaak met peper en zout. 2. Ko... bekijk recept »
750 g verse zalm12 kwarteleieren4 el zure room2 el mierikswortel1 citroen1 bosje waterkers1 bosje dille1 el venkelzadenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenschil. Plet de venkelzaadjes samen met de sliertjes geraspte... bekijk recept »
100 g veldsla1 venkelknol3 lente-uien1 handvol dille200 g feta (in blokjes)1. Spoel de sla en laat uitlekken. Snij de venkel in dunne plakken. Snij de lente-ui in ringen. Verbrokkel de feta. 2. Hussel de sla, venkel, lente-ui en feta door elkaar. Ser... bekijk recept »
4 gerookte forelfilet (met vel)600 g vastkokende aardappelen150 g bladspinazie (jonge)3 lente-uiencitroensap1 el plantaardige olie3 el olijfolie1 el boter1 bosje dilleversgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes sc... bekijk recept »
400 g farfalle150 g ricotta100 g rucola1 bosje dille250 g gerookte zalm50 g parmezaan2 el olijfoliepeperzout1. Kook de farfalle beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 2. Spoel en droog de rucola. Snij de grote blaadjes wat kleiner. Meng de pasta met ee... bekijk recept »
4 bloemig kokende aardappelen (grote)200 g rucola200 g spekblokjestakje dille (enkele)2 dl roomscheutje jenever (of schnaps)2 el citroensappeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Aardappelen poffen doe je zo. Borstel de ongeschilde aardapp... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)250 g verse zalm (in reepjes)1 ui (gesnipperd)4 eieren100 g gruyère (geraspt)3 dl room2 teentjes knoflook (gesnipperd)3 el dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snij de zalm in reepjes. 3. Pel en sni... bekijk recept »
-400 g vastkokende kleine aardappelen -500 g zure haring -1 rode ui (gesnipperd) -2 eetlepels witte wijnazijn -6 eetlepels olijfolie -1 eetlepel creme frache -2 eetlepels fijngehakte dille -1 eetlepel zoete mosterd -150 g Maasdammer (in reepj... bekijk recept »
Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta)1 ui of een paar chalotjes1 courgettehandvol kastanje champignons150/200 gram grote garnalen (gekookt)bakje Crème FraicheFlinke scheut Nolly Pratbehoorlijk wat dille (vers)zout en peper naar smaak. Kook de pasta... bekijk recept »
4 personen 1 kleine komkommer. Peper en zout. 3 blaadjes witte gelatine. 4 eetlepels medium dry sherry. 1/4 L. slagroom op kamer tempratuur. 3 eetlepels fijngehakte dille. 4 blaadjes lolo. Tube kallas kaviaar200 gram roze garnalen Schaaf de komkommer... bekijk recept »