Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragon

200 g blauwe Leopold III-druiven 2 takjes dragon 4 makreelfilets 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel vloeibare honing 1 eetlepel xeresazijn zout zwarte peper1. Pel de druiven. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de druiven zachtjes gedurende 5... bekijk recept »

Kipkluifjes met Franse dragonmayonaise

4 el olijfolie 1 schaal kipkluifjes (naturel (ca. 500 g)) 1 duopak krieltjes (aardappelen, 700 g) 2 uien (in halve ringen) 1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g) 2 tenen knoflook (geperst) 2 el mayonnaise de Dijon... bekijk recept »

Hak's gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen (advertorial)

50 g boter 150 g gesneden uien 2 tl gedroogde dragon 1 teen knoflook 300 g gesneden prei 50 ml water 1 citroen 260 g kabeljauwfilet 300 g spinazie 410 g linzen1. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de ged... bekijk recept »

Tomatensoep met koolvis

400 g koolvisfilet ((diepvries), ontdooid) 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 1 ui (fijngesneden) 1 gedroogd chilipepertje (fijngesneden) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml droge witte wijn 2 ... bekijk recept »

Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa

1 venkel 2 trostomaten 16 zwarte olijven zonder pit 1 zakje verse dragon (15 g) 3 eetlepels citroensap 1 eetlepel olijfolie met knoflookaroma en chilipeper zout en versgemalen zwarte peper 4 gerookte forelfilets1. Venkel schoonmake... bekijk recept »

Joris Bijdendijks gebraden kip met schorseneer

30 g suiker 65 g zout 1 Franse scharrelkip 2 eieren 12 g gedroogde dragon 150 g boter 350 ml zonnebloemolie 30 g dragon (bakje, blaadjes grof gesneden) 100 ml rijstazijn (Saitaku) 50 ml volle yoghurt ½ tl zout 2 k... bekijk recept »

Kalfsvlees met dragon-uiensaus

2 uien 4 tenen knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels gedroogde dragon 4 kalfsbiefstukjes peper 4 takjes verse peterselie 12 zwarte olijven (zonder pit) 1 dl droge witte wijn bloem om te bestuiven1. Uien pellen en in dunne... bekijk recept »

Zalmmousse

2 beschuiten 3 eieren 1 eetlepel gehakte dille 1 eetlepel gehakte dragon 100 g gepelde grijze garnalen 250 g gerookte zalm 2 eetlepels kervel 10 cl slagroom 300 g verse zalm zonder vel of graten 10 cl volle melk1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 7 ... bekijk recept »

Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter

2 entrecotes 250 g boter 50 g ansjovisjes in olie 10 g dragon 25 g peterselie 75 g groene olijven (uit bokaal) 0,5 teentje look 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie peper zout bakpapier1. Hak de olijven, ansjovis, dragon, sjalot, look en peterselie fijn. Kr... bekijk recept »

Aardappelpuree met venkel

1 kilo kruimige aardappels (geschild) venkelknollen (gehalveerd) 1 sinaasappel (schoongeboend) 200 ml witte wijn 1 theelepel gedroogde dragon 100 ml melk 100 ml olijfolie 2 eetlepels groene pesto 50 gr koude boter ... bekijk recept »

Pagina 18 van 100