Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Koekoek met madeirasaus

1 kg aardappelen, puree of fijne frietjes 50 g boter enkele takjes dragon enkele takjes tijm 200 g gerookte spekblokjes 0,5 l kippenbouillon Madeirawijn 1 Mechelse koekoek peper en zout 1 sjalot, fijngesnipperd 125 g zilveruitjes, bokaal of diepvries... bekijk recept »

Gebraden kip met dragon

1 teen knoflook 50 g roomboter 2 el gedroogde dragon 1 hele kip 2 el olijfolie 50 ml cognac (slijter)1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Roer de boter in een kom los met de knoflook en dragon. Breng op smaak met peper... bekijk recept »

Makreelrillette met toast

260 g gerookte makreelfilet 50 g boter 2 tl gedroogde dragon 2 el kappertjes 4 sneetjes witbrood 350 ml pittige cornichons/div> 1. Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de... bekijk recept »

Slabladeren met eiersalade

4 eieren 8 radijsjes 3 eetlepels mayonaise ½ eetlepel grove mosterd 2 theelepels azijn 1 theelepel gedroogde dragon ½ zakje verse bieslook (à 15 g) zout en peper 1 kropsla1. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen... bekijk recept »

Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette

7 el olijfolie 3 el kappertjes 2 el gedroogde dragon 100 g geraspte belegen kaas 1 courgette 2 rode uien 200 g cantharellen 3 el olijfolie truffelaroma 500 g tagliatelle alle erbe (vers)1. Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas ... bekijk recept »

Salade van haricots verts

2 sjalotten (gesnipperd) 2 eetlepels rode-wijnazijn ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngeknipt) ½ zakje verse bieslook ((a 25 g), fijngeknipt) 1 theelepel dragon 7 eetlepels olijfolie ½ bakje kastanjecha... bekijk recept »

Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus

50 g boter 20 cl dikke room 50 cl droge witte wijn 2 eetlepels fijngehakte verse dragon 1 koffielepel gedroogde kalfsbouillon 12 kalfsmedaillons (ca. 70 g per stuk) 2 eetlepels mosterd van Dijon 2 koffielepels mosterdzaadjes 300 g Parijse champignons... bekijk recept »

Biefstuk met salieboter

400 g biefstuk 0.5 bosje bladpeterselie 2 takjes salie 1  citroen 100 g roomboter 300 g tuinbonen 500 g gekookte rode bieten 0.5 bosje dragon 1 el witte wijnazijn 1 el olijfolie extra vierge 4 sn... bekijk recept »

Stardust 110 (preischotel met geitenkaas)

2 liter groentebouillon (van tablet) 8 dunne preien 6 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap (vers of uit flesje) 2 eetlepels Groninger mosterd (of andere grove mosterd) 2 theelepels gedroogde dragon 100 g zachte geiten... bekijk recept »

Siroop Van Port En Siroop Van Dragon

Voor de port siroop -1 liter port -1 vanille stokje -1 citroen alleen het sap -steranijs -kanneel(stokje geen poeder) -100 gr suiker Voor de dragon siroop -1 bos verse dragon -scheut pernod -200 gr suiker -3 dl water Hulpmiddelen -blender Hulpmiddel... bekijk recept »

Pagina 20 van 100