1000 recepten met dragon
20 shii-take van gelijke grootte 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 3 teentjes knoflook 1 takje dragon 1 takje kervel 1 eetlepel witte wijn zoutpeper (mespuntje saffraan) Bereidingswijze Maak de shii-take voorzichtig schoon met keukenpapi... bekijk recept »
2 gele paprika 2 bosuitjes 500 g groene asperges 100 g spinazie 100 g feta 2 eetlepels kruidenazijn 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel verse dragon 4 theelepels dragon mosterd 1 snufje zout 1 zwarte gemalen peperkorrels Maak de asperges schoon en snijd... bekijk recept »
11 eieren 4 tomaten 1 dl olie 1 dl azijn 150 gram boter 1 sjalot 1 takje dragon Zout Peper Schil de sjalot en hak die fijn Haal de blaadjes van de dragon, was die, droog ze en hak ze ook fijn Doe azijn, sjalot en dragon in een pannetje en reduceer d... bekijk recept »
4 volledige kippenbouten 1/2 liter room 250 gram champignons twee bakjes waterkers (cresonne), dragon , (potje gedroogde) zout cayennepeper nootmuskaat olijfolie De kippenbouten even afspoelen en goed afdrogen In een grote pan om en om aanbraden tot... bekijk recept »
4 verse makreeltjes 2 el zoute pindanootjes 2 el paneermeel 2 el gehakte peterselie 2 el heel fijngehakte ui 3 el olijfolie 2 el mosterd Peper uit de molen 4 tomaten 1 el citroensap 1 el dragon Peper Zout Fileer de makreeltjes en verwijder alle graa... bekijk recept »
1 grote knolselderij 3 eieren 100 gram katenspek of Zeeuws spek, in kleine stukjes 3 teentjes knoflook, gesnipperd 2 theelepels paprikapoeder 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1 theelepel scherpe mosterd 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel dragon 1 thee... bekijk recept »
4 stukken ansjovis1 kl kappertjes1 sjalot2 eidooiers (hardgekookt)2.5 el witte wijnazijn8 el olie2 kl dragon1 el peterselie1 kl bieslookpeperzout1. Hak de peterselie, dragon en de bieslook. Snij de sjalot fijn. Prak de eierdooiers fijn met een vork. ... bekijk recept »
4 stronkjes witloof4 blaadjes prei400 g bloemig kokende aardappelen2 tomaten1 sjalot150 g plattekaas2 eieren100 g emmentaler (geraspt)boter1 el verse dragon (gesnipperd)6 takjes dragonnootmuskaatpeperzout1. Spoel de rest van het witloof en maak de bl... bekijk recept »
4 kalfslappen8 porties kaas (smeltkaas)500 g champignons (in fijne plakjes)1 el verse dragon (fijngehakt)1 citroen (sap)1. Verwarm de oven voor op de warmste stand. 2. Snij de champignons in fijne plakjes. 3. Pers de citroen. 4. Hak de dragon fijn. 5... bekijk recept »
2 dl droge, witte wijn10 cl dragonazijn4 sjalotten (fijngehakt)5 mespuntjes groene peperkorrels (geplet)2 el verse dragon (fijngehakt)6 eidooiers50 g roomboter0.5 el kervel (fijngehakt)zout1. Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels.... bekijk recept »