Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Mosterdsoep Met Zalm

25 gram boter 6 sjalotten 4 teentjes knoflook 2 el fijngehakte (verse) dragon 2 visbouillontabletten 4 el Zaanse mosterd (naar smaakmeer) 2 potten visfond 2 dl slankroom 200 gram gerookte zalm 1 blikje tomatenpuree (voor de kleur) Breng de soep aan d... bekijk recept »

Tournedos met bearnaise en pommes duchesse

6 tournedospeperzout500 g aardappelen (geschild)1 ei8 eidooiers550 g boter5 witte peperkorrels (geplet)0.5 el kervel (gehakt)10 g kervel1 el dragon (gehakt)20 g dragon (gekneusde blaadjes)2 blaadjes laurier1 takje tijm4 el sjalot (gesnipperd)2 dl dra... bekijk recept »

Klassieke hamburger met bearnaise

4 hamburgers (volgens basisrecept)1 rode ui50 g tuinkers4 augurken (grote)600 g aardappelen4 hamburgerbroodjesolijfoliepeperzeezout10 el sjalot (gesnipperd)handvol dragon (gesnipperd)1 el dragon (gehakt)0.5 el kervel (gehakt)4 eidooiers200 ml witte w... bekijk recept »

Kalkoen met wintergroenten

1 kalkoen (panklare van ongeveer 3kg,ontbeend)600 g varkensgehakt16 Gandaham (plakken)1 rammenas (klein)2 winterwortelen (geschild)3 pastinaken300 g bospaddenstoelen (geborsteld en gebakken)400 g bloemig kokende aardappel3 el rozijnen2 eieren2 eidooi... bekijk recept »

Dragonmayonaise

2 grote eidooiers 2 theelepels citroensap snufje mosterdpoeder 3 1/2 dl lichte olijfolie 2 eetlepels warm water 1 eetlepel fijngehakte verse dragonMeng de eidooiers, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachi... bekijk recept »

Kalfsescalope met champignons

4 kalfslapjes 8 porties smeltkaas 500 g champignons 1 eetlepel fijngehakte dragon 1 citroenDe oven voorverwarmen op de warmste stand. De champignons in fijne plakjes snijden, ze in een ovenschotel leggen en besprenkelen met het sap van een citroen. ... bekijk recept »

Krachtige bouillon met kruidige visballetjes

200 g koolvisfilet 1 botje verse dragon 2 eiwitten 1 scheut room 2 liter klare bouillon peper en zout- Mix de koolvisfilet, de dragon, het eiwit, de room, peper en zout tot een gladde massa. - Maak met 2 koffielepels kleine eitjes van het mengsel en ... bekijk recept »

Rauwe Marinade

1/2 liter azijn3/4 liter water2 laurtierbladeren3 kruidnagels,1 ui1 theel.gemalen zwarte peper1/2 theelepel paprikapoeder2 takjes dragon1 takje pimpernel4 gekneusde jeneverbessencayennepeper Doe het water met de azijn in de pan, verkruimel hierboven ... bekijk recept »

Bonnefoysaus

2 dl veloutesaus 6 dl droge witte wijn 4 eetlepels fijngehakte sjalotjes 1 laurierblad tijm peperkorrels dragon citroensap. Doe de sjalotjes, het laurierblad en enkele peperkorrels bij de wijn en kook deze tot driekwart van de hoeveelheid in. ... bekijk recept »

Remoulade Saus

1/2 liter mayonaise 1 ansjovisje 50 gram augurken 25 gram kappertjes 2 takjes peterselie kervel 2 el dragon Wrijf de ansjovis in een mortier helemaal tot moes. Voeg nu ansjovis, kappertjes, augurkjes en een lepel peterselie, kervel en dragon ... bekijk recept »

Pagina 46 van 100