1000 recepten met dragon
25 gram boter 6 sjalotten 4 teentjes knoflook 2 el fijngehakte (verse) dragon 2 visbouillontabletten 4 el Zaanse mosterd (naar smaakmeer) 2 potten visfond 2 dl slankroom 200 gram gerookte zalm 1 blikje tomatenpuree (voor de kleur) Breng de soep aan d... bekijk recept »
6 tournedospeperzout500 g aardappelen (geschild)1 ei8 eidooiers550 g boter5 witte peperkorrels (geplet)0.5 el kervel (gehakt)10 g kervel1 el dragon (gehakt)20 g dragon (gekneusde blaadjes)2 blaadjes laurier1 takje tijm4 el sjalot (gesnipperd)2 dl dra... bekijk recept »
4 hamburgers (volgens basisrecept)1 rode ui50 g tuinkers4 augurken (grote)600 g aardappelen4 hamburgerbroodjesolijfoliepeperzeezout10 el sjalot (gesnipperd)handvol dragon (gesnipperd)1 el dragon (gehakt)0.5 el kervel (gehakt)4 eidooiers200 ml witte w... bekijk recept »
1 kalkoen (panklare van ongeveer 3kg,ontbeend)600 g varkensgehakt16 Gandaham (plakken)1 rammenas (klein)2 winterwortelen (geschild)3 pastinaken300 g bospaddenstoelen (geborsteld en gebakken)400 g bloemig kokende aardappel3 el rozijnen2 eieren2 eidooi... bekijk recept »
2 grote eidooiers 2 theelepels citroensap snufje mosterdpoeder 3 1/2 dl lichte olijfolie 2 eetlepels warm water 1 eetlepel fijngehakte verse dragonMeng de eidooiers, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout kort in een blender of keukenmachi... bekijk recept »
4 kalfslapjes 8 porties smeltkaas 500 g champignons 1 eetlepel fijngehakte dragon 1 citroenDe oven voorverwarmen op de warmste stand. De champignons in fijne plakjes snijden, ze in een ovenschotel leggen en besprenkelen met het sap van een citroen. ... bekijk recept »
200 g koolvisfilet 1 botje verse dragon 2 eiwitten 1 scheut room 2 liter klare bouillon peper en zout- Mix de koolvisfilet, de dragon, het eiwit, de room, peper en zout tot een gladde massa. - Maak met 2 koffielepels kleine eitjes van het mengsel en ... bekijk recept »
1/2 liter azijn3/4 liter water2 laurtierbladeren3 kruidnagels,1 ui1 theel.gemalen zwarte peper1/2 theelepel paprikapoeder2 takjes dragon1 takje pimpernel4 gekneusde jeneverbessencayennepeper Doe het water met de azijn in de pan, verkruimel hierboven ... bekijk recept »
2 dl veloutesaus 6 dl droge witte wijn 4 eetlepels fijngehakte sjalotjes 1 laurierblad tijm peperkorrels dragon citroensap. Doe de sjalotjes, het laurierblad en enkele peperkorrels bij de wijn en kook deze tot driekwart van de hoeveelheid in. ... bekijk recept »
1/2 liter mayonaise 1 ansjovisje 50 gram augurken 25 gram kappertjes 2 takjes peterselie kervel 2 el dragon Wrijf de ansjovis in een mortier helemaal tot moes. Voeg nu ansjovis, kappertjes, augurkjes en een lepel peterselie, kervel en dragon ... bekijk recept »