Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Ovenkip met aardappeltjes

1 kip (in 8 stukken)400 g aardappelen400 g krieltjes400 g prinsessenbonen4 sjalotten6 teentjes knoflook4 el dragonolijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze in kwartjes. Pel de sjalotten en... bekijk recept »

Kiprolletjes met dragonsaus

8 kipfilets (kleine, dunne lapjes)500 g spinazie (verse)1 bosje jonge wortelen1 sjalot (in kleine partjes)2 dl kippenbouillon1 dl roomolijfolie1 takje verse dragonnootmuskaatuit de molen peperzout1. Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende ... bekijk recept »

Griet met peertjes

800 g grietfilet4 peren (op stroop, gehalveerd)1 eidooier1 dl room0.5 el verse dragon (fijngehakt)1 el peterselie (fijngehakt)0.5 citroen (sap)peperzout1. Spoel de visfilets af en dep droog. Laat de peren goed uitlekken. 2. Hak de dragon en de peters... bekijk recept »

Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

800 g zeeduivelfilet250 g oesterzwammen (in reepjes)1 bakje tuinkers1.5 dl room1 dl droge, witte wijn100 g bakboter1 pastinaak (in dunne schijfjes)2 el verse dragon (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes. ... bekijk recept »

Orloff van lamsfilet met verse Belgische ganzenlever

600 g lamsfilet200 g oesterzwammen4 plakken ganzenlever (in schijfjes)1.2 kg aardappelen (Parisienne)5 cl rode port1 dl bruine fond1 el verse dragon (fijngehakt)peper50 g bakboter50 g roomboterzout1. Haal de filet van het lamszadel en verwijder alle ... bekijk recept »

Choronsaus

2 dl droge, witte wijn20 cl dragonazijn4 sjalotten (fijngehakt)5 mespuntjes witte peperkorrels2 el verse dragon (fijngehakt)6 eidooiers50 g roomboter0.5 el kervel (fijngehakt)zout35 g tomatenpuree1. Hak de kruiden fijn. 2. Plet de peperkorrels. 3. Ch... bekijk recept »

Heilbot met pistaches en marsalaroomsaus

4 stukken heilbotfilet500 g verse pasta100 g pistachenoten1 ei2 dl room2.5 el marsalaolijfolie2 el dragonpeperzout1. Hak de pistachenoten fijn. Snij de dragon fijn.  2. Klop het ei op met wat peper en zout. Haal de heilbot door het ei en vervolg... bekijk recept »

Mosselen met venkel en pastis

4 kg mosselen1 citroen1 venkelknol (in stukjes)1 ui (gesnipperd)2 eidooiers20 g boter2 dl room2 el pastis1 el verse dragon (gesnipperd)1 el verse bieslook (gehakt)1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Snij de ui en de venkel in stukjes. 2. Snipper de d... bekijk recept »

Lamsbout met fijne dragonsaus

Voor 4 personen: 1 kg lamsbout zonder been 1 dl vleesbouillon 2 dl droge witte wijn 1,5 dl room 6 eetl. Olijfolie het sap van 1/2 citroen 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 koffielepel tijm 2 blaadjes laurier 1 eetlepel dragon 1/2 eetlepel rozemarijnDoe ... bekijk recept »

Forel met noilly en verse kruiden

4 forellen 20 gr bloem (tarwebloem) 75 gr boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 25 gr postelein 4 sjalotten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl Noilly Prat 2.5 dl roomDe schoongemaakte fore... bekijk recept »

Pagina 53 van 100