1000 recepten met dragon
1 kip (in 8 stukken)400 g aardappelen400 g krieltjes400 g prinsessenbonen4 sjalotten6 teentjes knoflook4 el dragonolijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze in kwartjes. Pel de sjalotten en... bekijk recept »
8 kipfilets (kleine, dunne lapjes)500 g spinazie (verse)1 bosje jonge wortelen1 sjalot (in kleine partjes)2 dl kippenbouillon1 dl roomolijfolie1 takje verse dragonnootmuskaatuit de molen peperzout1. Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende ... bekijk recept »
800 g grietfilet4 peren (op stroop, gehalveerd)1 eidooier1 dl room0.5 el verse dragon (fijngehakt)1 el peterselie (fijngehakt)0.5 citroen (sap)peperzout1. Spoel de visfilets af en dep droog. Laat de peren goed uitlekken. 2. Hak de dragon en de peters... bekijk recept »
800 g zeeduivelfilet250 g oesterzwammen (in reepjes)1 bakje tuinkers1.5 dl room1 dl droge, witte wijn100 g bakboter1 pastinaak (in dunne schijfjes)2 el verse dragon (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes. ... bekijk recept »
600 g lamsfilet200 g oesterzwammen4 plakken ganzenlever (in schijfjes)1.2 kg aardappelen (Parisienne)5 cl rode port1 dl bruine fond1 el verse dragon (fijngehakt)peper50 g bakboter50 g roomboterzout1. Haal de filet van het lamszadel en verwijder alle ... bekijk recept »
2 dl droge, witte wijn20 cl dragonazijn4 sjalotten (fijngehakt)5 mespuntjes witte peperkorrels2 el verse dragon (fijngehakt)6 eidooiers50 g roomboter0.5 el kervel (fijngehakt)zout35 g tomatenpuree1. Hak de kruiden fijn. 2. Plet de peperkorrels. 3. Ch... bekijk recept »
4 stukken heilbotfilet500 g verse pasta100 g pistachenoten1 ei2 dl room2.5 el marsalaolijfolie2 el dragonpeperzout1. Hak de pistachenoten fijn. Snij de dragon fijn. 2. Klop het ei op met wat peper en zout. Haal de heilbot door het ei en vervolg... bekijk recept »
4 kg mosselen1 citroen1 venkelknol (in stukjes)1 ui (gesnipperd)2 eidooiers20 g boter2 dl room2 el pastis1 el verse dragon (gesnipperd)1 el verse bieslook (gehakt)1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Snij de ui en de venkel in stukjes. 2. Snipper de d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg lamsbout zonder been 1 dl vleesbouillon 2 dl droge witte wijn 1,5 dl room 6 eetl. Olijfolie het sap van 1/2 citroen 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 koffielepel tijm 2 blaadjes laurier 1 eetlepel dragon 1/2 eetlepel rozemarijnDoe ... bekijk recept »
4 forellen 20 gr bloem (tarwebloem) 75 gr boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 25 gr postelein 4 sjalotten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl Noilly Prat 2.5 dl roomDe schoongemaakte fore... bekijk recept »