1000 recepten met dragon
150 g peulen (geblancheerd)1 bosje radijzen1 komkommer3 lente-uien1 bosje waterkers100 g jonge spinazie30 g pijnboompitten (geroosterd)4 brickvellen4 geitenkaasjes (vers)4 kl honingmaïsolie6 el maïsolie (voor de dressing)2 el citroensap1 el bieslook ... bekijk recept »
100 g roquefort1 granny smith100 g jonge spinazie2 stronkjes witloof1 stengel selder1 el ui (gefrituurd)6 blaadjes basilicum1 handvol kervel1 el dragon1. Spoel en droog de kruiden. 2. Snipper het witloof en de spinazie. 3. Snij de selder in boogjes. ... bekijk recept »
4 grietfilets50 g hazelnoten500 g boschampignons (mengeling)600 g aardperen50 ml roomdragon100 g boter1 teentje knoflook4 el gehakt peterselie1 el hazelnootoliepeperzout1. Kook de aardperen gaar. Pureer de aardperen met de mixer en breng op smaak met... bekijk recept »
2 kg mosselen (Zeeuwse)tuinkruiden (Verse. bv. basilicum, koriander, salie, rozemarijn…)200 g gezouten boter (boerenboter)4 sjalotten1 bosje dragon1 citroen (ingemaakt)2 teentjes knoflook1 tomaat1 dl Noilly Pratzeezoutpiment d'Espelette1. Maak op de ... bekijk recept »
16 tongfilets2 courgettes (kleine)1 bundel jonge wortelen600 g aardappelenhandvol verse dragon (fijngehakt enkele takjes)2 el gehakt peterselie50 ml room100 g boter ( extra)1 kl mosterdpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schraap de wortele... bekijk recept »
4 stukken zalmfilet (150 g elk, met vel)1 bundel groene asperges1 bundel witte asperges4 aardappelen1 el dragon (gehakte)1 el dille (gehakte)4 el dragonazijn250 g ongezouten boterpeperzout1. Kook de aardappelen gaar in de schil. 2. Schil de witte asp... bekijk recept »
500 g pijlinktvistubes (panklaar)1 ei130 g bloem200 ml water2 el citroensap1 citroen (in partjes)5 el olijfolielente-ui (naar smaak)peperzout1 sjalot3 el dragon (gehakt)70 ml witte wijnazijn3 eidooiers125 g gesmolten boterfrituurolie1. Spoel de inktv... bekijk recept »
4 kalfslappen3 wortelen250 g champignons1 stengel selder10 zilveruien (vers)2 takjes dragon0.5 citroen (sap van)200 ml room250 g rijstolijfoliepeperzout1. Pel de zilveruitjes. Schil de wortelen en snij in plakjes. Spoel de selder en snij in boogjes. ... bekijk recept »
4 steaks (150 g)4 aardappelen (groot)4 takjes rozemarijn4 tenen knoflook4 tomatenbosje waterkersolijfolie50 g boterpeperzeezout100 ml witte wijnazijn1 sjalot (gesnipperd)2 el dragon (gehakt)2 eidooiers120 g geklaarde boterpeperzout1. Kook de aardappe... bekijk recept »
12 asperges3 artisjokken200 g tuinbonen1 doos kerstomaten (rode en gele)150 g fijne bonen1 rode ui3 el dragon (geahkt extra voor de afwerking)6 el maïsolie3 el dragonazijn2 el bieslook1 kl graanmosterd1 kl poedersuikerpeperzout1. Maak de asperges en... bekijk recept »