1000 recepten met dragon
1 rendiergebraad ong. 800 gram 1 dikke plak Ardeense ham ong. 150 gram 2 sjalotten 1 takje dragon 2 soeplepels mosterd 1,5 dl witte wijn 3 dl room 2 soeplepels olie peper en zout De saus: Versnipper de sjalotten, stoof ze op een zacht vuurtje in een ... bekijk recept »
1 aubergine2 uien1 teentje knoflook1 groene paprika1 struik bleekselderij6 takjes selderij2 vleestomaten2 eetl. olijfolie1 theel. dragon? glas witte wijnzoutzwarte peper1 snufje tijm. In een braadpan de olie verhitten. De aubergine en de ui zachtjes ... bekijk recept »
8 grote champignons paneermeel1 ui -1 takje tijm50 gram boterpeterselie150 gram gerookte ham (4 mm dik)2 blaadjes dragon150 gram normale champignons Was de champignons. Snij de stelen van de grote champignons, en snij de kleine champignons in kleine ... bekijk recept »
1 liter groentebouillon, 225 gr. witte kool, 1 grote prei, 1 kleine ui, 2 courgettes, 200 gr. tomaten, 2 eetl. gehakte peterselie, 1/2 theel.basilicum, 1 theel. dragon, 2 teentjes knoflook, 50 gr. zilvervliesrijst, 2 eetl. tomatenpuree, peper en zout... bekijk recept »
150 gram gekookte mosselen 2 bosuitjes 25 g boter ½ eetlepel Zaanse mosterd ½ eetlepel fijngehakte dragon citroensap 2 harde bruine broodjes zout en versgemalen peperSnijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd ... bekijk recept »
0.4 liter droge witte wijn250 ml. (slank)roomzoutpeperevt. twee theelepels tomatenpureevisbouillondragon of dille. Schenk de witte wijn in de pan en laat deze inkoken totdat ongeveer de helft ervan over is. Schenk dan de room erbij en kook ook deze e... bekijk recept »
1 kilo Paling- 80 gram Boter- 4 sneden Witbrood- 2 Eidooiers- 2,5 dl witte Wijn- 1 Citroen- 100 gram Zuring- Dragon- 100 gram Spinazie- Peterselie- Tijmpoeder- Salie- Laurierpoeder- Zout & Peper Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de paling. ... bekijk recept »
-1 wild kokijn (panklaar) -olie en boter -200 g buikspek in blokjes -300 g blanke champignons (in vieren gesneden) -2 sjalotten (fijn gesnipperd) -10 cl witte wijn -1 th lepel tomatenpuree -1 el Cognac -1 el fijngehakte verse dragon -4 takjes fijngeh... bekijk recept »
250 g groene paprika'sschoongemaakt en in ringen gesneden. 125 g groene tomatenin plakjes gesneden 250 g tomatenontveld en in plakjes gesneden 1 kleine komkommerin plakjes gesneden 2 uienschoongemaakt en in ringen gesneden 250 g savooie koolin s... bekijk recept »
6 bosuitjeszout1 el. dragonazijn2 el. olijfolie1/2 tl mosterd1/2 tl. dragonpepersuiker100 gr. Hollandse garnalenvers gemalen peper1 takje peterselie Voorbereiding Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze ca. 2 min. in weinig water met... bekijk recept »