Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Gevulde kerstomaatjes met garnaal

12 kerstomaten1 kl mayonaise1 kl kervel (gehakt)1 kl gehakt peterselie1 kl dragoncitroensappeperzoutpeterselie100 g grijze garnalen1. Ontvel de kerstomaatjes. Snij er het kapje af, lepel ze leeg en laat ze ondersteboven uitlekken op een rooster. 2. M... bekijk recept »

Lamsspiesjes met groenten en tzatziki

750 g lamsbout750 g aardappelen750 g pompoen500 g courgettes2 komkommers250 g plattekaas6 teentjes knoflook2 el verse dragon (gehakt)4 kl gedroogde oregano1 el gedroogde tijm1 kl basilicum (gedroogd)olijfoliepeperzout1. Pel en hak 3 teentjes knoflook... bekijk recept »

Scampispiesje met chorizo

12 scampi's (schoongemaakt maar ongepeld)1 chorizoworst0.5 onbehandelde citroen4 takjes dragon1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de chorizo in stukjes en bak ze aan beide kanten krokant. 2. Prik de chorizo afwisselend met de scampi’s op spiesjes.... bekijk recept »

Scampisalade met dragondressing

16 scampi's (schoongemaakt maar ongepeld)400 g aardappelen (gekookt, liefst met schil)200 g waterkers1 rode ui0.5 rammenas50 g rucolahandvol bladpeterselie3 el dragon (gesnipperd)1 el bieslook (gesnipperd)120 ml yoghurt1 el mosterd3 el dragonazijn4 e... bekijk recept »

Bearnaisesaus basisrecept

4 eidooiers250 g boter4 el gastrique (of dragonazijn)2 el verse dragon (gehakt)peperzout1. Klaar de boter: smelt ze, maar laat ze niet kleuren. Schep de witte deeltjes van de boter en giet de rest over in een maatbeker. 2. Klop de eidooiers met de ga... bekijk recept »

Lentesalade met gemarineerde sjalotten

2 sjalotten1 bundel asperges (groene of witte)5 tomaten1 groene appel1 zakje gemengde sla1 citroen (sap van)1 takje dragon (gehakt)2 takjes kervel (gehakt)3 sprietjes gehakt bieslook100 ml balsamicoazijn200 ml olijfolieversgemalen peperfleur de sel1.... bekijk recept »

Witloofslaatje met kip en paprika

500 g kipfilet (in blokjes)2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)2 uien (fijngesnipperd)peperzoutpaprikapoeder9 cl extra vierge olijfolie4 stronkjes witloof (grof gesnipperd of in rondjes)1 rode paprika (in reepjes)1 gele paprika (in reepjes)1 groene p... bekijk recept »

Tilapia met dragondressing

4 tilapiafilets (elk ca. 150 g)1 citroenolijfolie1 el mayonaise5 el yoghurt1 el verse dragon (gehakt)fijne suikerpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Kruid de visfilets met peper en zout. Leg ze in een lichtjes ingevette ovenschaal. 2. Boe... bekijk recept »

Gele gazpacho

2 sneden wit brood8 gele tomaten1 gele paprika150 g yoghurt2 el witte wijnazijn5 ijsblokjesolijfolie0.5 bosje dragonpeperzout1. Snij de tomaten, en paprika in stukjes. Rooster het witbrood en snij in reepjes.  2. Doe tomaten, paprika, ijsblokjes... bekijk recept »

Gebakken Zalmmoten In Mosterd-Dragonsaus

2 grote zalmmoten , 250 gram champignons , 1 soeplepel scherpe mosterd , 1 borrelglas droge witte wijn , room , olijfolie , zout , cayennepeper , mespuntje tijm , 1 theelepel dragon Bak de zalmmoten in een beetje olie, als ze klaar zijn uit de pan ha... bekijk recept »

Pagina 66 van 100