1000 recepten met dragon
350 g spinazie 250 g snijbiet 200 g zuring boter 5 dl kippenbouillon 2 dl witte wijn 1 komkommer 2 sjalotjes kervel dragon peper zout1. Snij de groenten fijn en stoof ze in wat boter. Giet er de kippenbouillon en de witte wijn bij. Voeg de fijng... bekijk recept »
olijfolie 4 sjalotten 1 l groentenbouillon 100 g broccoliroosjes 100 g champignons 250 g pompoen 1 wortel verse dragon peper zout 1 tl citroensap1. Hak de sjalotten fijn. Snij de champignons en de wortel in plakjes. Verhit wat olijfolie in een ... bekijk recept »
1 el olijfolie 1 gesnipperde ui 2 pakken spinazie à la crème (a 450 gr.diepvries) 1 l kippenbouillon (1 tablet) 300 gr kippefilet in reepjes 4 - 8 sneetjes Frans brood 2 tl gedroogde dragon peper & zout1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 gele paprika's 1 te knoflook 250 ml kippenbouillon 1 sn oud witbrood1. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en fruit de in stukjes gesneden paprika en uitgeperste knoflook heel zachtjes voor 3 min. Voeg de bouillom en 1 el dragon toe ... bekijk recept »
1 fazant 1 fijngesneden ui 100 gr geraspte wortel 250 gr gesneden chamignons 200 cc room boter peper en zout 1 pakje dragon 1 glas witte wijn1. Kruid de fazant met peper en zout, laat bruinen in de hete boter aan beide kanten. In een vuurvaste sc... bekijk recept »
8 eetlepels platte kaas 1. Dessert: Carpaccio van ananas2. Benodigdheden: voor 4 personen: 3. 8 eetlepels platte kaas, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels fijngehakte dragon, 1 ananas, kandijsuiker en kaneel. 4. Bereiding: Meng de platte kaas met de honi... bekijk recept »
4 lamsfilets 50 gr boter 15 à 16 asperges (eventueel diepvries) 1 lepel dragon 1 glas porto 200 cc room1. Kook de asperges in water met zout2. Bak de filets in de hete boter (niet helemaal doorbakken) haal ze uit en houd ze warm, deglaceer de ... bekijk recept »
800 gr kalkoengebraad 1 glas witte wijn 1/2 bouillonblokje 30 gr gehakte dragon 1/4 L room1. Kruid het gebraad met peper en zout en braad op de gewone wijze. Als het gebraad gaar is versnijden en warm houden. Voor de saus de pan met braadvocht degl... bekijk recept »
4 konijnbillen of heel konijn 50 gr boter peper en zout 200 cc room 1 koffielepel mosterd een weinig dragon of salie sap van 1 appelsien 500 gr veenbessen halve peren 1. Verwarm de veenbessen met het appelsiensap tot ze openbarsten, voeg er de s... bekijk recept »
4 biefstukken 3 el solo bakken en braden 2 el gehakte peterselie 1/2 kl verse gehakte bieslook 1/2 kl verse gehakte dragon 1/2 citroen (sap) 4 tomaten 1 bosje waterkers 3 el arachideolie 250 gr rijst 2 tassen kippenbouillon peper&zout (pezo)1.... bekijk recept »