1000 recepten met dragon
1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
600 gm kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 gm boter 150 gm mager rookspek in reepjes 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 tl gedroo; gde dragon 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 theel. g; edroogde tijm 1/8 liter kipp... bekijk recept »
1 grote krop sla 1 ui 2 eetlepels olie 1 1/2 deciliter melk 4 theelepels dragon 1/2 deciliter witte wijn 1 kruidenbouillontab 4 takjes peterselie 2 bekertjes crème fraîche zout peper Sla wassen en lelijke bladeren verwijderen. Met een scherp mes de... bekijk recept »
3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse ... bekijk recept »
Voor de basisbouillon 1 kg visafval 1 seldertakje 1 ui 1 sjalot Boter 1 dl witte wijn 3 peperbolletjes 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor de saus 1 ui 2 tomaten 2 rode paprika's Boter Peper Zout Voor het stomen 1 groene paprika 1 gel... bekijk recept »
1 lange dunne komkommer 1 kg aardappelen 2 tomaten 1 el sjalotsnippers Boter Peper Zout 1 tl gehakte dragon 2 rogvleugels van 400 gr. elk 2 dl kokend water 6 cl citroensap 1 dl room 100 gr boter 8 takjes peterselie, kervel of dragon Verdeel de komko... bekijk recept »
Voor de kruiden-boter 2 el gesnipperde sjalotjes 2 dl rode wijn Peper Zout 200 gr zachte boter 1 el gesnipperde dragon 1 el gehakte peterselie Voor de tournedos 250 gr oesterzwammen Boter Zout Peper uit de molen 1 el gesnipperde sjalotjes Gesnipperde... bekijk recept »
1,5 kg witte asperges 400 g zalm (vier stuks) 4 langoustines 12 of 16 stuks grote Noorse garnalen diverse schelpdieren, naar smaak en behoefte 3 el olijfolie Saus: 1,5 dl witte wijn 3 eierdooiers 150 g gesmolten boter 1 tl dragon zout/peper naar smaa... bekijk recept »
4 gekookte kreeften van ± 500 a 600 gr per stuk 25 g boter cayenne peper naar smaak 5 a 6 eetl witte wijn 1 el fijngehakte dragon, plus een paar takjes voor de garnering 3 dl kaassaus 4 a 5 el slagroom, halfstijf geklopt 4 el Parmezaanse kaas zout en... bekijk recept »
175 g risottorijst 125 g cantharellengrote exemplaren gehalveerd 125 g oesterzwammenin brede repen 50 g geschaafde parmezaanse kaas 1 sjalotgesnipperd 1 bosje rucolagrof gehakt 1 teentje knoflookgeperst 4 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl ... bekijk recept »