Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Gemarineerd fruit met champagne-ijs en chocoladeparfait

1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »

Champignonragout

600 gm kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 gm boter 150 gm mager rookspek in reepjes 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 tl gedroo; gde dragon 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 theel. g; edroogde tijm 1/8 liter kipp... bekijk recept »

Romige slasoep

1 grote krop sla 1 ui 2 eetlepels olie 1 1/2 deciliter melk 4 theelepels dragon 1/2 deciliter witte wijn 1 kruidenbouillontab 4 takjes peterselie 2 bekertjes crème fraîche zout peper Sla wassen en lelijke bladeren verwijderen. Met een scherp mes de... bekijk recept »

Beenham met asperge-roomsaus

3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse ... bekijk recept »

Gestoomde zonnevisfilet met paprikamozaiek

Voor de basisbouillon 1 kg visafval 1 seldertakje 1 ui 1 sjalot Boter 1 dl witte wijn 3 peperbolletjes 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor de saus 1 ui 2 tomaten 2 rode paprika's Boter Peper Zout Voor het stomen 1 groene paprika 1 gel... bekijk recept »

Rog in eigen nat met komkommer

1 lange dunne komkommer 1 kg aardappelen 2 tomaten 1 el sjalotsnippers Boter Peper Zout 1 tl gehakte dragon 2 rogvleugels van 400 gr. elk 2 dl kokend water 6 cl citroensap 1 dl room 100 gr boter 8 takjes peterselie, kervel of dragon Verdeel de komko... bekijk recept »

Tournedos met oesterzwammen ragout

Voor de kruiden-boter 2 el gesnipperde sjalotjes 2 dl rode wijn Peper Zout 200 gr zachte boter 1 el gesnipperde dragon 1 el gehakte peterselie Voor de tournedos 250 gr oesterzwammen Boter Zout Peper uit de molen 1 el gesnipperde sjalotjes Gesnipperde... bekijk recept »

asperges met gegrilde fruit de mer en hollandaisesaus

1,5 kg witte asperges 400 g zalm (vier stuks) 4 langoustines 12 of 16 stuks grote Noorse garnalen diverse schelpdieren, naar smaak en behoefte 3 el olijfolie Saus: 1,5 dl witte wijn 3 eierdooiers 150 g gesmolten boter 1 tl dragon zout/peper naar smaa... bekijk recept »

gegratineerde kreeft met parmezaanse kaas en dragonsaus

4 gekookte kreeften van ± 500 a 600 gr per stuk 25 g boter cayenne peper naar smaak 5 a 6 eetl witte wijn 1 el fijngehakte dragon, plus een paar takjes voor de garnering 3 dl kaassaus 4 a 5 el slagroom, halfstijf geklopt 4 el Parmezaanse kaas zout en... bekijk recept »

Risotto Met Cantharellen En Rucola

175 g risottorijst 125 g cantharellengrote exemplaren gehalveerd 125 g oesterzwammenin brede repen 50 g geschaafde parmezaanse kaas 1 sjalotgesnipperd 1 bosje rucolagrof gehakt 1 teentje knoflookgeperst 4 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl ... bekijk recept »

Pagina 90 van 100