Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons

voor 7 personen: 1400 kg hertekalf 250 gr. fijne sperzieboontjes 250 gr. sluimerwtjes 400 gr. gemengde boschampignons 3 sjalot 1 tomaat 3 teentjes look 2 dl. port 2 dl. wildfond 4 el. wijnazijn een beetje tijm en dragon 1 blaadje laurier ... bekijk recept »

Kipfilet in een schaaltje

Voor 4 personen: 250 gram kipfilet 1 kleine ui 1 citroen 50 gram boter 1 theelepel dragon versgemalen peper en zout 4 eieren 25 gram geraspte parmezaanse kaas 1 eetlepel fijngehakte peterselieVerwarm de oven voor tot 175°C. Snijd de kipfilet in grove... bekijk recept »

Bearnaisesaus 5

1 dl water 1 dl dragonazijn 7 peperkorrels 4 eidooiers 3 sjalotjes 1 blaadje laurier 300 gram boter dragon kervel zout, peper cayennepeper worcestersausBreng het water met de azijn aan de kook. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Kne... bekijk recept »

Romige Garnalensoep

3 tomaten, ontveld, zonder pitjes en in blokjes gesneden 1 theelepel chilipoeder 2 eetlepels cognac of vieux 1 pot visfond (380 ml) 1 dl. droge witte wijn 2 theelepels dragon 1 visboulliontablet bieslook pakje room culinair 1 bakje roze gar... bekijk recept »

Poon Op Provencaalse Wijze

400 gr. aubergine -300 gr. courgette -300 gr. tomaat -1 stuk citroen -3 teentjes knoflook -Olijfolie -Courtbouillon -1 stuk bouquet garni -8 blaadjes basilicum -1 tl. korianderzaadgemalen -1 tl. tijm -Laurier -Dragon -Kervel -Peterselie... bekijk recept »

Zalm met aardappelen, prei en komkommersaus

ca. 500 gram middelgrote gladkokende aardappelen van gelijk formaat2 kleine stelen prei2 bosuitjes1 theelepel gedroogde dragon40 gram boterzout en versgemalen peper2 stukken gefileerde zalm circa 125 gram per stukhalve komkommer25 gram boter1 glas dr... bekijk recept »

Aspergesoep en croûte

250 g witte asperges, geschild en in stukjes25 g roomboter25 g bloem1 l aspergekookvocht, afgekoeld2 groentebouillontabletten125 ml crème fraîche1 ei, losgeklopt4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid1 tl gedroogde dragon4 ovenvaste soe... bekijk recept »

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

2 kg witte en/of groene asperges1 sjalot, fijngesnipperd100 ml droge witte wijn150 ml slagroom1 el dragon, fijngehakt8-12 lamskoteletjes2 el olijfolie1. Verwarm de stoomoven voor. 2. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje... bekijk recept »

Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle

8 tongfilets400 g tagliatelle (vers)100 g garnalen1 sjalot2 preiwittencitroensap2 el dragon (gehakt)2 eidooiers100 ml melk100 ml room150 ml witte wijn50 ml witte port25 g bloemboterolijfoliepeperzout1. Kruid de tongfilets met peper en zout. Beleg ze ... bekijk recept »

Hartige kaasbrioche

750 g tarwebloem40 g verse gist125 ml melk (lauw)200 g zachte boter4 eieren1.5 kl zout0.5 bosje bladpeterselie2 takjes dragon100 g oude kaas1 zwarte olijf2 eidooiers1. Doe de bloem in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje, verkruimel er d... bekijk recept »

Pagina 91 van 100