Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Blinde vinken van kip

2 kipfilets (grote)100 g kalfsgehakt500 g champignons4 sjalotten1 teentje knoflook (gesnipperd)2 el dragon (gehakt)1 kl tijm150 ml roomolie4 el broodkruim (vers)peperzout1. Zet de oven op 180°C. 2. Borstel de champignons schoon. Hak 150 g fijn, snij ... bekijk recept »

Konijnfilet met gegrilde asperges en dragonsaus

4 konijnenfilets (van 125 g elk)1 bundel witte asperges1 sjalot1 bosje dragon100 ml witte wijn200 ml roomboter1 kl mosterdolijfoliefleur de selpeperzout1. Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af. Blancheer de asperges kort in gezout... bekijk recept »

Ovenschotel met vis

400 g visfilets (witte vis: kabeljauw, schelvis, koolvis,...)1 kg bloemig kokende aardappelen1 ui1 teen knoflook1 el dragon (gehakte)30 g kaas (geraspt)melkboteroliepeperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. 2. ... bekijk recept »

Kalfstartaar met dragonmayonaise

200 g kalfslende1 sjalotolijfolie25 g chipsgeraspte parmezaanpeperzout8 sprietjes bieslook (voor de afwerking)1 eimosterd (naar smaak)500 ml olie1 citroen (sap van)1 handvol verse dragon3 blaadjes bladspinaziepeperzout1. Laat de ingrediënten voo... bekijk recept »

Sla met gerookte kippenborst en dragondressing

1 kropsla1 bosje ui (in fijne ringetjes)80 g pistachenoten250 g kippenborst (gerookt)200 g witte druiven250 g blauwschimmelkaas2 el appelazijn (voor de dragondressing)2 el notenolie (voor de dragondressing)2 el olie (voor de dragondressing)2 tl moste... bekijk recept »

Kalfsrolletjes met spinazie

8 flinterdun kalfslapjes400 g verse spinazie800 g wortelen1 ui (versnipperd)1 teen knoflook (geplet)1 teen knoflook (geplet)1 kl fijne suiker150 ml kippenbouillon150 ml lichte roomolie1 kl maïszetmeel (facultatief)1 kl gedroogde dragonpeperzout1. Spo... bekijk recept »

Aspergesoep met garnalen

1.5 kg witte asperges100 g garnalen2 sneden toastbrood750 ml groentebouillon1 ui125 ml room2 takjes dragon1 el citroensapboterpeperzout1. Spoel de asperges, schil ze en breek de harde uiteinden af. Snij de asperges in stukken. Pel en snipper de ui. 2... bekijk recept »

Duivelse scampi's

24 scampi's (gepeld met het staartje er nog aan)1 ui1 wortel0.5 rode paprika1 teen knoflook200 ml witte wijn100 ml groentebouillon2 el ketchup2 el tomatenpuree300 ml room1 chilipepers (naar smaak)verse dragonolijfoliepeperzout1. Pel de ui en hak &lsq... bekijk recept »

Zalm met venkel-appelslaatje

4 zalmfilets (met vel)1 venkel2 onbehandelde sinaasappels2 el sherry-azijn6 el olijfolie1 el dragon (gehakte)1 bosje waterkerspeperzout1. Schaaf de venkel met de mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit. Schil de an... bekijk recept »

Pasta nero met gamba's

400 g tagliatelle (zwarte)12 gamba's (grote)250 ml bisque (van bij de vishandelaar)4 el amandelen1 ei1 kl mosterd1 kl citroensap (of azijn)druivenpitolie1 teen knoflookverse dragonolijfoliepeperzout1. Mix voor de mayonaise 1 ei met 1 kl mosterd en 1 ... bekijk recept »

Pagina 93 van 100