1000 recepten met dragon
1 sinaasappel schoongeboend5 stronkjes witlof (ca. 500 g)2 eetlepel arachideolie2 sjalotjes gesnipperd8 deciliter vleesbouillon200 milliliter crème fraîche1 eetlepel gehakte verse tijm of dragon100 gram Hollandse garnalen1. Rasp de schil... bekijk recept »
4 varkenshaasjes (ca. 200 gram per stuk)1 mespuntje nootmuskaat100 gram boter of vloeibaar bakproduct4 appels geschild, in smalle partjes50 milliliter Calvados of cognac200 milliliter cider of droge witte wijn1 eetlepel dragon gehakt, vers / gedr... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 ui, fijngesnipperd2 venkelknollen2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theelepel gedroogde dragon300 gram risottorijst100 milliliter droge witte wijn500 milliliter hete groentebouillon1 eetlepel olie1 eetlepel koude boter100 gram bl... bekijk recept »
600 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjeszoutversgemalen peper50 g botersnuf nootmuskaat1 ui, gesnipperd1 winterwortel, geschild en in blokjes2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes1 theel. gedroogde dragon250 ml crème fra&ic... bekijk recept »
2 eieren, hardgekookt in ca. 5 minuten1 theel. mosterd1 theel. mayonaisemespuntje gedroogde dragonzoutversgemalen peper50 g Parmezaanse kaas of Grana Padano, vers geraspt1 bakje waterkersbakplaat bekleed met bakpapier1. Pel de eieren en snijd ze door... bekijk recept »
4 enkele kipfilets1 eetl. roomzoutversgemalen peper1 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 bospenen, geschild en in kleine blokjes50 g diepvriesdoperwten2 bosuitjes, gewassen en in dunne ringen1 theel. gedroogde dragon150 ml zure room1 eetl. moster... bekijk recept »
450 g zalmfilet, diepvries (ontdooid) of vers4 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1/2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes2 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. gedroogde dragon1 eetl. tom... bekijk recept »
zout en versgemalen peper2 venkelknollen3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes300 g spaghetti1 theel. gedroogde dragon1 theel. rasp van een schoongeboende citroen200 g gerookte zalm (Vismarine), in dunne repen1. Breng een grote pan water me... bekijk recept »
1 kg bloemige aardappelen200 ml volle melk, warm20 g boter nootmuskaat2 eieren, lichtjes losgeklopt30 ml truffelolie150 g veenbessen150 ml honing1 blok tofu, in sneetjes van 0,5 cm3 El sojasaus2 El esdoornsiroop 1⁄2 tl tijm, 1⁄2 tl komijn, 1⁄2 tl dil... bekijk recept »
4 grote tomaten300 g gerookte Ardense forelfilets100 g halfvolle plattekaas2 takjes verse dragon3 takjes platte peterselie10 stengels bieslook het sap van 1/2 citroen1 El olijfolie zout, witte peper1. Maak een kruisvormige insnijding in de onderkant ... bekijk recept »