1000 recepten met dragon
250 g hoeveboter5 eidooiersdragonazijn (naar smaak)300 wijtingfilets (vlaswijting)1 kl dragon (gehakt)1 kl kervel (gehakt)1 kl tuinkruiden (gehakt wat extra voor de afwerking)200 g bloem400 ml watercurry (poeder)1. Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar... bekijk recept »
4 makreelfilets1 onbehandelde limoen (geraspte schil en sap van)80 g geitenkaas1 sjalot (gesnipperd)1 el sjalot (gesnipperd)80 g rucolahandvol kervelhandvol dillehandvol dragon1 el bieslook (gehakt)1 takje rozemarijn1 takje tijm1 teentje knoflookcaye... bekijk recept »
2 bosjes waterkers0.25 witte kool (geschaafd)4 wortelen (geraspt)4 el rozijnen1 sinaasappel50 g walnoten50 g gedroogde abrikozen125 ml magere yoghurt1 el dragonazijn1 el olijfolie1 el bieslook (gehakt)1 kl gedroogde dragon1 kl komijnpoederpeperzout1.... bekijk recept »
500 g aardappelen400 g sperziebonen (jonge)150 g gemengde sla (bladsla)250 g kerstomaten125 g spekblokjes1 eiwit (losgeklopt)handvol basilicumolijfolie6 el verse kruiden (fijngesnipperd: dragon, peterselie en bieslook)0.5 onbehandelde citroen (schil ... bekijk recept »
4 zeetongfilets12 langoustines (kleine)4 el olijfolie2 sjalotten (gehakt)2 teentjes knoflook (geperst)1 wortel (in blokjes)1 venkel (kleine, in blokjes)2 stukjes steranijs1 bouquet garni50 ml cognac200 ml visbouillon150 ml witte wijn2 el tomatenpuree... bekijk recept »
1.25 dl droge, witte wijn3 sjalotten (fijngehakt)15 g bakboter300 g ham (in reepjes)0.25 el mosterd2 el verse bieslook (fijngehakt)1 el verse dragon (fijngehakt)peper6 el aspic1. Hak de sjalotten fijn. 2. Snij de ham in reepjes. 3. Hak de bieslook en... bekijk recept »
500 g witte asperges (in stukjes)500 g groene asperges (in stukjes)1 l groentebouillon1 kl gember (geraspt)1 kl sinaasappelschil (geraspt, naar smaak)verse dragonwitte peperzout500 g oudbakken brood (wit)1 sjalot (gesnipperd)175 ml melk1 ei50 g gekoo... bekijk recept »
600 g varkensfilet1 el zachte mosterd1 sneetje wit brood1 dl vleesbouillon2 el lichte roomboter (of olie)1 tl gedroogde dragonpeperzout1. Verwarm de oven voor op 175°C. 2. Snij het vlees in 4 dikke, gelijke plakken. Snij de korst van het brood, v... bekijk recept »
4 stukken griet (van 70 g elk)50 g spinazie10 g mierikswortel0.25 knolselder0.25 knolselder (voor het zoetzuur)1 dl room1 dl azijn1 dl water (voor het zoetzuur)klontje boterboter2 bosjes dragon70 g suiker2 stengels preipeper10 g zout (voor het zoetzu... bekijk recept »
5 sneetje witbrood zonder korst100 milliliter slagroom2 eieren2 eetlepel gehaktkruiden1 eetlepel gedroogde dragon50 gram gepelde pistachenoten750 gram half-om-half gehakt200 gram ontbijtspek in lange plakken1. Snijd het brood in blokjes en meng met d... bekijk recept »