Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Lamskoteletten, risotto met witte asperges

8 witte asperges2 sjalotten, fijngehakt60 g boter200 g risottorijst (arborio of carnaroli)200 ml droge witte wijn500 ml warme gevogeltebouillon30 g geraspte parmezaan12 lamskoteletten1 El olijfolie2 takjes dragon peper, zout1. Verwijder de basis van ... bekijk recept »

Langzaam gegaarde onglet met verse béarnaise

800 g longhaas of onglet margarine 1,5 dl water 1,5 dl dragonazijn 2 eidooiers 1 sjalot 200 g boter verse dragon 4 frietaardappelen 4 kleine tomaten olijfolie verse mayonaise1. Maak een ‘gastrique’ door de dragonazijn en het water samen met de g... bekijk recept »

Scampi op zijn Frans

32 stuk scampi (middelgroot) 4 stuk sjalotten (fijngesneden) 2 teentjes look (fijngesneden) 1 el tomatenpuree 1 stuk tomaat 1 scheut room (light) 1 kl dragon (fijngesneden) p&z 1 scheut pastis (of andere anijsdrank) 4 portie tagliatelle 2 el olijf... bekijk recept »

Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen

400 g weidekringzwammen (mousserons) Bertolli extra vergine peper en zout 32 gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes 4 koppen 2 eetlepels courgette, in fijne blokjes (brunoise) 2 eetlepels witte selder, in fijne blokjes (brunoise) 1 eetlepels ka... bekijk recept »

Geslaagd Zalmexperiment

100 gr. Zalm in eigen nat (Saupiquet) 1 venkelknol 1 blokje visbouillon 2 kfl. dragon Pezo 75 ml. room (ik verkies 5% room) 1 kfl. maïzena 10 ml. Ricard Groen vd venkelknol 125 gr. linguines 1 kfl. citroensap1. Kuis venkelknol en snij hem in fijn... bekijk recept »

gegratineerde macaroni met maïs

250 g macaroni 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 2 stengels prei sap van 1 citroen 275 g maïskorrels, uitgelekt gewicht 100 g gemalen kaas 75 g solo 75 g bloem 7,5 dl melk 1 kl dragon paneermeel peper zout1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Risotto van boschampignons met Sint-Jakobsvruchten

12 Sint-Jakobsvruchten 120 g risottorijst 1 ui 15 cl witte wijn 5 dl gevogeltebouillon 20 g Solo 50 g mascarpone 15 g parmezaanse kaas geraspt 150 g boschampignons 1 teentje knoflook 3 dl vleessaus 1 takje tijm 2 sjalotten 4 takjes dragon 1. M... bekijk recept »

eendenhaasjes met choronsaus

600 gr borstfilet in dikke repen gesneden 1 beetje wit broodkruim met gehakte bieslook en peterselie 1 paar plakjes winterwortel en knolselderij en venkel even geblancheerd in kokend water 100 gr koude boter en 2 eidooiers 2 eetl witte wijnazijn en ... bekijk recept »

Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje

Voor de duifjes: 4 houtduifjes (schoongemaakt) tijm laurier rozemarijn versgemalen peper zeezout Solo Voor het witloofslaatje: 2 -3 struikjes witloof 1 handvol pecannoten 1 handvol cashewnoten 0.5 el honing fleur de sel 1 handvol verse dragon ... bekijk recept »

Saltimbocca van kalfsvlees en Comté

600 g kalfslapjes 2 plakken gedroogde ham 4 plakjes Comté 8 blaadjes salie 1 eetlepel Solo Vloeibaar 1 eetlepel Bertolli extra vergine 250 g Parijse champignons 2 eetlepels dragon, gehakt 1 dl witte wijn 2 dl runderbouillon1. Klop het vle... bekijk recept »

Pagina 96 van 100