Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Wildterrine Met Jeneverbessen En Pistachenootjes

500 gram grof wildgehakt 500 gram grof varkensgehakt 250 gram doorregen rookspek zonder zwoerd 30 geplette jeneverbessen 1 volle eetlepel gemengde peperkorrels 100 gram gepelde pistachenoten 1/2 theelepel gemalen foelie 2 theelepels fijngehakt... bekijk recept »

Asperges Met Beenhamsalade

4 witte asperges zout peper 1 tl suiker stukje foelie (2-3 cm) 100 g groene (mini)puntasperges 1/2 komkommerin de lengte 100 g gekookte beenhamin plakjes rasp en sap van 1 sinaasappel 1 zakje veldsla a 75 g 1 lente-uitjein dunne ringen 1 el (extra vi... bekijk recept »

Gegratineerde Macaroni

300-400 gram elleboogmacaroni zout 1 stukje foelie of 1 mespunt foeliepoeder 110 gram boter 75 in blokjes gesneden gerookt vet spek 1 grote fijngesnipperde ui 200 gram champignons 40 gram bloem 2 dl. bouillon van 1/2 tablet of 1 blokje 0,125 liter cr... bekijk recept »

Zwarte Bessensaus

200 g zwarte bessen 4 blaadjes van de zwarte-bessenstruik 2 eetlepels appelazijn mespunt piment (of kruidnagelpoeder) mespunt kaneel mespunt foeliepoeder (of vers geraspte nootmuskaat) circa 3 eetlepels honing Bereidingswijze Zet de gewassen en ge... bekijk recept »

Rijst Op Jagerswijze

400 gr. langkorrelige rijst, 1 kg. kipdelen, 3 teentjes knoflook, 2 dikke uien kleingesneden, 50 gr. vet gerookt spek, 1 bosje fijngehakte peterselie, 75 gr. boter, 2 eetlepels foeliepoeder, peper uit de molen, zout, 2 dl. droge witte wijn, 1 liter k... bekijk recept »

Asperges met zalmroom en tuinkers

500 g witte asperges 1/2 theelepel suiker 1 stukje foelie 200 g gerookte zalm 125 ml zure room 1-2 eetlepels citroensap versgemalen witte peper 1 doosje tuinkers staafmixer of keukenmachine Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden. ... bekijk recept »

Sopa Com Hortelã Fresca - Broodsoep Met Verse Munt

250 g rundergehakt 1 ui, gesnipperd 1 stukje foelie 1 liter vleesbouillon (vam tablet) 1 ciabattina of 2-4 dikke sneden pain de campagn; e 1 teentje knoflook, gepeld 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1/2 zakje verse munt (a 15 g) 2-3 eetlepels madei... bekijk recept »

Aardappel-erwtensoep met broccoli

1 small kip van +- 1 kg, in stukken 1 zout 1 peper 5 peperkorrels, geplet 1 stukje foelie 5 takjes bladselderij 1 ui, in stukken 500 gm aardappelen, grof gesneden 500 gm diepvriesdoperwten 500 gm broccoli, in roosjes 2 dunne preien, in dunne ringen Z... bekijk recept »

Pompoen-broccoli borrelsoepje

50 g grijze garnalen50 g gekookte ham500 g pompoen500 g broccoli1.6 l groentebouillonolijfolie2 kruidenboekettenfoelie1 preiwit1 sjalot1 uicayennepeperpeperzout1. Snij de pompoen in stukjes. Snij de roosjes van de broccoli. Snipper de ui en het sjalo... bekijk recept »

Pappardelle met rode ui

250 g pappardelle250 g rode uien1 bundel groene asperges1 dl groentebouillonolijfoliefoelie (of nootmuskaat)bladpeterselie (gehakt)uit de molen peperzout1. Spoel de asperges. Snij de zachte punten van de stengels en snij de stengels in stukken van on... bekijk recept »

Pagina 19 van 40