Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Bechamelsaus

1 dikke plak ui 1 laurierblad 1 blaadje foelie 2 takjes peterselie 6 dl melk 3 el boter 40 g bloem zout vers gemalen witte of zwarte peper 1. Doe de ui, laurier, foelie en peterselie in een steelpan.2. Voeg de melk toe en verwarm het mengsel lan... bekijk recept »

Asperges met zalm, smaakvol voorafje

12 stuks geschilde witte asperges 1/2 tl suiker 1 stukje foelie 200 gr gerookte zalm 125 ml zure room 1-2 el citroensap 1 doosje tuinkers versgemalen witte peper 12 stuks1. Een veel gebruikte en alom gewaardeerde combinatie is asperges met zalm.2.... bekijk recept »

Terrine van beenham met asperges

700 gr witte asperges 150 gr dunne plakjes beenham 200 gr dikke plak beenham 120 ml droge witte wijn 3 el fijngesneden peterselie 125 gr mascarpone pezo en eventueel een stukje foelie 4 blaadjes witte gelatine 2 hard gekookte eieren 1. Een heerli... bekijk recept »

Cindy's vla

2 pakken beschuiten (of 8 mastellen) 500 gram peperkoek 30 brokken suiker 1,5 liter melk 3 stuks eieren 1 pakje vanillesuiker 1,5 el kandijsiroop 5 stuks speculooskoeken 1,5 kl foelie 1 kl kaneel 1. Grote kom nemen.2. 1 liter melk in de kom gieten.3... bekijk recept »

Soep met kalfspoulet en gehaktballetjes

Voor 1 liter bouillon: circa 500 gram kalfsschenkelvlees 1 ui 1 wortel 2 stelen bleekselderij 1 takje tijm foelie zout en versgemalen peper 1 steel prei Voor de gehaktballetjes: 250 gram kalfsgehakt 1 ei 2 beschuiten zout en versgemalen peper versger... bekijk recept »

Gepocheerde grietfilet met asperges en puree

1 bos groene asperges 1 bos witte asperges 500 gr aardappels room, roomboter, eidooiers melk 500 gr grietfilet witte wijn, blanke azijn, sjalot, knoflook, laurier peperkorrels noilly prat, zout, peper, foelie nootmuskaat 4 eieren- Aardappels schill... bekijk recept »

Gevulde parelhoen met truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

250 g fijne champignons1 sjalotjestukje winterwortel van +/- 5 cm1 klein teentje knoflookstukje foelie? theelepel tijm4 peperkorrels zout, peper6 takjes peterselie350 g magere kalfslapjes40 g boter of margarine40 g bloem4 eetlepels slagroomkeukenpapi... bekijk recept »

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

250 g fijne champignons 1 sjalotje stukje winterwortel van ? 5 cm 1 klein teentje knoflook stukje foelie ? theelepel tijm 4 peperkorrels zout, peper 6 takjes peterselie 350 g magere kalfslapjes 40 g boter of margarine 40 g bloem 4 eetlepels slagroom ... bekijk recept »

Vissoep Met Knoflookmayonaise

-100 g wortel (gehakt) -1 grote ui (grof gehakt) -2 stengels bleekselderij (in plakjes) -het wit van een stengel prei (in plakjes) -0,5 dl plantaardige olie -1 th lepel Provencaalse kruiden -1 laurierblad -1 plukje foelie -1/2 l gezeefde tomaten (pak... bekijk recept »

Pagina 21 van 40