398 recepten met foelie
400 gr. donkere en gele rozijnen (ander gedroogd fruit kan natuurlijk ook) 250 ml. hete thee 1 ei kaneelkruidnagelnootmuskaatallspice en foelie (samen 2 theel.)4 theel. marmelade 250 gr. kristalsuiker 300 gr. zelfrijzend bakmeel. Oven voorverwarmen t... bekijk recept »
Visb.v.kabeljauw of schelvis (geen platvis) in moten,gesneden uienbeetje witte wijnsaffraaanfoeliepeperzouteig. ook suiker (vind ik niet lekker) beschuiten in stukjes1/2 pond boter minstens. Boter in pan (niet bruin laten worden) in kluiten,vis erbij... bekijk recept »
2 1/2 el rozenknoppen (droog), 1 el lavendel (droog), 1 el paprika poeder (zoet), 2 tl tl komijnzaad, 1 theelepel venkelzaad, 1 1/2 tl koriander, 1 1/2 tl gember, 1 tl gemalen foelie, I tl geelwortel, 1 tl allspice, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaa... bekijk recept »
1 eetlepel gemalen cardamom 1 eetlepel gemalen foelie 1 eetlepel gemalen gember 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel gemalen allspice (piment) 1 theelepel gemalen kaneel 2 theelepels gemberpoeder 2 eetlepels ge... bekijk recept »
Voor 425ml:900g fijngehakte paddestoelen-1/2theelepel foelie-1/4theelepel gemalen kruidnagel-een paar korrels jamaicapeper-2gehakte ansjovisfilets-300ml rode porto-zeezout en vers gemalen peper Hulpmiddelen Glazen afsluitbare fles. HulpmiddelenGlaze... bekijk recept »
Voor 1fles:1l azijn-stukje gehakte gemberwortel-stukje gehakte foelie-6kruidnagelen-1eetlepel mosterdzaad-5cm pijpkaneel-1eetlepel zwarte peperkorrels-6laurierblaadjes-1eetlepel zout Hulpmiddelen Glazen fles. HulpmiddelenGlazen fles. Voorbereiding K... bekijk recept »
1 kg kleine tarbot op de graat, paprika,piment,laurier,kummel,foelie, 300 g wortel, 1 appel, 1 eetlepel boter, 1 dl olie De tarbot door het kruidenmengsel halen en braden in verhitte olie; de boter toevoegen en licht bestrooien met zout. De wortelen ... bekijk recept »
600 gram gaar soepvlees (van kip of rund) voor de roux: 1 uigesnipperd 60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bouillon peperzoutfoelienootmuskaattijm naar smaak voor het paneren: bloem losgeklopte eieren of eiwitten paneermeel of fijn verkruimelde bes... bekijk recept »
600 gram gaar soepvlees (van kip of rund) voor de roux: 1 uigesnipperd 60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bouillon peperzoutfoelienootmuskaattijm naar smaak voor het paneren: bloem losgeklopte eieren of eiwitten paneermeel of fijn verkruimelde bes... bekijk recept »
1 kg.aardappelen 3 dl. koksroom 3 dl. melk 2 teentjes knoflook geperst zeezout peper foelie 30 gr. roomboter Beboter de schaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in . Giet het melk mengsel er op . Wat boterstukjes er op verdelen . Ongeveer... bekijk recept »