Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Bloemkool met garnaaltjes

200 g grijze garnalen1 bloemkool2 dl lichte room2 eieren1 kl parmezaan (gemalen)boterfoeliepeperzout1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en heel goed uitlekken. 2. Breng in een pa... bekijk recept »

Gehakttaart met brooddeksel

pak witbroodmix1 eetlepel boter2 witte boterhammen zonder korst75 milliliter rode port3 eieren losgeklopt1 mespuntje piment1 mespuntje foelie100 gram gedroogde vijgen in kleine stukjes20 gram hazelnoten750 gram rundergehakt1. Maak het brooddeeg volge... bekijk recept »

Runderbouillon met wintergroenten

350 gram runderpoelet1 kleine runderschenkel of mergpijp4 takjes bladselderij6 takjes peterselie2 laurierblaadjes2 blaadjes foelie2 takjes tijm2 uien in stukken1 prei in stukkenvoor de vulling:1 winterwortel in stukken1 stengeltje bleekselderij of st... bekijk recept »

Ossenstaartsoep met donker bier

2 runderschenkels (of 600 g ossenstaart)400 gram runderpoelet2 kruidnagels2 laurierblaadjes2 takjes tijmstukje foelie4 peperkorrels1/2 winterwortel, geschild1 stengel bleekselderij, geschild1 eetlepel olie1 eetlepel tomatenpuree1 flesje donkerbru... bekijk recept »

Herfstslaatje met licht gerookt everzwijnfilet

400 g everzwijnfilet peper en zout foelie 200 g gemengde sla 2 bladen brikdeeg 2 peren, in blokjes gesneden en gebakken in boter 100 g fijne boontjes, knapperig gekookt 100 g Solo 100 g gedroogde ham, in reepjes gesneden 1 eetlepel geroosterde ... bekijk recept »

Pompoen-Broccoli borrelsoepje

50 g Garnalen, grijze 50 g Ham, gekookte 500 g Pompoen 500 g Broccoli 1,6 l Groentebouillon Olijfolie 2 stukken Kruidenboeketten Foelie 1 stuk Preiwit 1 stuk Sjalot 1 stuk Ui 1 snuifje Cayennepeper 1 snuifje Peper 1 snuifje Zout1. Snij de po... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg verse vis (filet of delen van kabeljauw, etc.) 1/2 kg schaal- en schelpdieren (ongepelde scampi, etc.) 2 à 3 teentjes knoflook 2 uien 5 wortelen 1 dikke prei (of 2 kleine) 1 bos witte selder 1 venkelknol 2 pikante pepertjes (zonder z... bekijk recept »

tete de veau

2 liter water 1 kalfsbot 250 gram champignons 3 stukjes foelie 2 preien 4 laurierblad 1 schijf knolselder 1 groot blikje tomatenpuree 125 gram boter 8 druppels tabasco 750 gram kalfspoulet 500 gram kalfsgehakt 4 tabletten groentenbouillon 1 ui 1 wort... bekijk recept »

Pasteitje met kip en kastanjechampignons

2 liefst biologische kipfilets 500 gr kastanje champignons schoon in plakjes 1 kippen bouillonblok 1/2 winterpeen in plakjes 2 flinke sjalotten 2 laurier bladeren enkele stukjes foelie 1 tl kerriepoeder 50 gr bloem 50 gram roomboter 15 gr blad ... bekijk recept »

Bechamelsaus

Voor 675g bechamelsaus: 1 dikke plak ui 1 laurierblad 1 blaadje foelie 2 takjes peterselie 6 dl melk 3 el boter 40 g bloem zout vers gemalen witte of zwarte peper 1. Doe de ui, laurier, foelie en peterselie in een steelpan.2. Voeg de melk toe en ... bekijk recept »

Pagina 20 van 40