Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Exotische Uiensoep

750gr uien25gr boter of margarine2 el olie2 tl kerriepoeder1 blikje ananas(nettogewicht ca.225gr)6 bolletjes gember2 el bloem3 groentenbouillontabletten2 el gembersiroop1 cm. foelie1 laurierblaadjezoutpeper4 sneetjes wit brood100gr blauwschimmelkaas(... bekijk recept »

Risotto Met Asperges En Kreeft

2 steranijs - 1 sjalot - 250 gr groene asperges - 20 gr boter - 200 gr risottorijst - 250 gr witte asperges - 7.5 dl. visfumet - 1/2 bosje verse basilicum - 1 kg versegekookte kreeft - 120 ml creme fraiche - 1 schep suiker - 1 stukje foelie (liefst v... bekijk recept »

Risotto Met Asperges En Kreeft

2 steranijs -1 sjalot -250 gr. aspergegroene -20 gr. boter -200 gr. risottorijst -250 gr. aspergewitte -7.5 dl. visfumet -0.5 bosje basilicumverse -1 kg. kreeftversegekookte -120 ml. creme fraiche -1 schep suiker -1 stukje foelie -Peper ... bekijk recept »

Ossenstaartsoep 2

Voor 6 personen: 3 eetlepels olie 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken 2 eetlepels tomatenpuree 2 uien, in ringen 1 grote winterwortel, in stukken 10 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 2 laurierblaadjes Stukje foelie 2 takjes tijm 6 takjes seld... bekijk recept »

Kersenlikeur

4 kg Kersen, 2 á 2,5 kg suiker, 2 vanille staafjes, 2 kaneel stokjes, 1 thl kaneelpoeder, 8 kruidnagels, 4 laurierblaadjes, 2 stukjes foelie, 3 liter alcohol (bv vodka) van 40 %),Kersen goed uitpersen tot ongeveer 2,5 á 3 ltr sap over is. De suiker g... bekijk recept »

Wildsaus 5

u.p.p.b. ( ui, prei, peen, bleekselder), totaal de hoeveelheid van een soepkop 1 gekneusd teentje knoflook 1,5 dl. droge witte wijn 3 dl. wildfond enkele gekneusde peperkorrels en gekneusde jeneverbessen 1 plak ontbijtkoek b.g. (bouquet garni: tijm, ... bekijk recept »

Kroketten

1000 gram rundvlees1 liter water of bouillonzoutpeperlaurierfoelietijmuipeterselie,nootmuskaataroma140 gram boter160 gram Wheatex of andere witte glutenvrije bloem2 eieren en glutenvrije paneermeel (eventueel fijn gemaakte cornflakes) Na het tekken v... bekijk recept »

De Ouderwetse Gehaktbal

pond rundergehakt 2 eieren een eetlepel tomatenpuree naar smaak: zoutversgemalen peperpaprikapoedernootmuskaatfoeliepiment 50 gram paneermeel 50 gram boter 2 eetlepels olie. Voorbereiding Alles mengen en 4 ballen maken van ongeveer hetzelfde g... bekijk recept »

Paprika-tomatensoep

2 rode paprika's 750 g tomaten 3 grote uien 1 l kruidenbouillon 2 blaadjes laurier 1 takje tijm klein stukje foelie 4 geplette witte peperkorrels 20 g boter of margarine 20 g bloem 2 eetlepels tomatenpuree 100 g verse geitenkaas De groenten grof hak... bekijk recept »

Bisschopswijn

ZONDER ALCOHOL 1 sinaasappel,(liefst Biologisch) 8 kruidnagels. 1 kaneelstokje. 1 liter appelsap. Eventueel suiker of zoetstof MET ALCOHOL Nodig: 1 sinaasappel. 8 kruidnagels. 1 kaneelstokje. stukje foelie. 1 fles rode wijn. 1 liter water. plm. 10 e... bekijk recept »

Pagina 26 van 40