Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Oudjaarrecept Indische Salade

500 gram kip 2 uien 1 wortel 100 gram rijst 2 augurken 2 appels 250 gram ananas 250 gram mandarijntjes 125 gram slagroom 250 gram mayonaise zout2 blaadjes foelie20 zwarte peperkorrelskerriepeperaromatworcestersauce Snijdt de appel, augurk, ananas, en... bekijk recept »

Runderstoof In Wijn

-1 a 2 riblappen -1 ui -3 teentjes knoflook -halve fles wijn -aantal stengels bleekselderij met loof -1/2 paprika -andere groenten naar keus -nootmuskaat of 2 foelieschilletjes -2 blaadjes verse laurier of 1 gedroogde -3 kruidnagels -peper&zout ... bekijk recept »

SUMMER PEACH RELISH

6-8 rijpe perziken(ontpit en in 1cm grote blokjes3 eetl.verse citroensap1 rode paprika (in kleine blokjes)3 eetl.fijn gesnipperde rode ui2 theel.fijngehakte groene pepers1 eetl.geraspte gemberwortel1 theel.zout1 eetl.fijn gesneden gembersnufje foelie... bekijk recept »

Macaroni Met Fruit

200 gram macaroni, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 1 perzik, 2 pruimen, 1 rode paprika, 50 gram rozijnen, eventueel enkele ontpitte kersen, 1 blikje tomatenpuree, ketjap, olijfolie, gembersap, zout, peper, foelie, paprikapoeder, cayennepeper, evenueel w... bekijk recept »

Kipcocktail

Diverse kruiden (zoutpepertijmrozemarijnlaurierblaadjekervelfoelie en verse peterselie) 2 maggiblokjes 1 grote kipfilet (dubbele) 1/2 liter cocktailfruit (blikje) 1 flesje whisky/cocktailsaus Je braadt de kipfilet in een braadpan even aan, even z... bekijk recept »

Tomatensoep

60 gr boter of margarine 1 kg soeptomatengehalveerd 1 uitjegesnipperd 1 wortelin plakjes 3 takjes peterselie gehakt stukje foelie takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm 5 peperkorrelsgekneusd 1 laurierblad 1/2 liter groente bouillon (zelfgemaakt... bekijk recept »

Vleesbouillon

250 gram soepbeenderen400 gram rundvlees2 liter koud waterwat zout1 bosje soepgroenteneen uieventueel wat bouillonpoeder2 pimentkorrelseen stukje foeliepeper naar smaak. Het vlees en de botten met koud water opzetten, bij veel schuimvorming het schui... bekijk recept »

Wildbouillon

Kop en nek van haas of schenkel van ree stukje foelie 1 kruidnagel enkele gekneusde jeneverbessen 1 worteltje takje selderij wat snippers spek zout. Bak het vlees en de beenderen met een beetje vet in de oven lichtbruin. Voeg vervolgens alle i... bekijk recept »

Runderbouillon

250 gram runderschenkelvlees 500 gram runderbotten 1 preitje 1 uitje 1 worteltje 1 takje peterselie 1 laurierblaadje stukje foelie 1 kruidnagel. Bereidingswijze Verdeel het vlees in stukjes en zet heteventueel met de bottenin een goed sluitend... bekijk recept »

Een Zelfgemaakte Kippenragout

1 (soep)kip van ongeveer 1 kg -1 ui -2 laurierblaadjes -2 kruidnagels -een paar blaadjes foelie -50 g boter -40 g bloem -1 scheutje citroensap -versgeraspte nootmuskaat -zout en versgemalen peper -2 eierdooiers -0.125 l slagroom of koksroom -2 ... bekijk recept »

Pagina 28 van 40