Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Witte Bonen In Tomatensaus

-500 gram gedroogde witte bonen. -TOMATENSAUS-3 kilo rijpe zoete tomaten(gehakt)-150 ml ciderazijn-10 kruidnagesl-4 groene kardemompeulen-1/2 theelepel ge?alen witte peper-1/2 theelepel gemalen foelie-1/2 theelepel gemalen piment-1/2 theelepel gemale... bekijk recept »

Ingelegde Eieren

2 gedroogde pepertjes2 teentjes knoflookgesnipperdstukje verse gemberwortelgeraspt2 theelepels zwarte peperkorrelslicht geplet1 sliertje foelienaar keuze8,5 dl wittewijnazijn12 eieren Hulpmiddelen Gesteriliseerde potten. Hulpmiddelen - Gesteriliseer... bekijk recept »

Spekkoek

125 gram meel 250 gram poedersuiker 250 boter of margarine 4 eieren met wit 5 eieren alleen de dooiers 1 theelepel kruidnagel (fijn) 4 theelepels kaneel 1 theelepel foelie (fijn) 1? theelepel gardemon (fijn) 1 stokje vanille (uitschrapen) Hulpmidd... bekijk recept »

Baklava

70 g poedersuiker vanille suiker 140 g walnoten' 140 g pistache noten 140 g amandelen 1,5 theel kaneel 1/2 theel koekkruiden mespunt kruidnagelpoeder 10 vellen filodeeg 100 g roomboter voor noten-honingsaus: geraspte citroenschil sap citroen 1 st... bekijk recept »

Bruine Bonen Met Rijst

1 dikke plak (ca. 100 gram) pekelvlees 2 dikke plakken (ca. 200 gram) gekookte ham 1 varkens(ham)lap (ca.200 gram) zout zwarte peper uit de molen geraspte nootmuskaat of fijngemalen foelie 3 eetl. (zonnebloem)olie 2 middelgrote uienin smalle r... bekijk recept »

Polentatimbaaltje Met Gele Paprika-saffraansaus

Polentatimbaaltje: 120 gram maisgriesmeel (grof) 8 dl water of melk 1 ei 150 g parmezaanse kaas 100 g mozzarella Roomboter 1,5 dl slagroom foelie Vulling: 100 gram kastanjechampignons 1 el pesto 1 slalotje peper en zout naar smaak Gele paprika-saffra... bekijk recept »

Gratin Van Zeevis (voor Of Hoofdgerecht)

Voor de kaassaus: 450 ml melk. klein uitje. 6 peperkorrels (zwart of wit). 1 stukje foelie. 1 laurierblad. 25 g boter 25 g bloem. Vers gemalen zwarte peper. 75 gram Cheddar kaas (of andere kaas die makkelijk smelt). 25 gram Parmezaanse kaas. Voor de ... bekijk recept »

Bouillon Met Roerei En Zalm

Voor de bouillon:30 g boter2 sjalotjesgrofgesneden1 preiin ringen1 stengel bleekselderijin stukken1 winterwortelin plakjes2 witte koolbladerengrofgesneden2 tomatenin stukken5 takjes peterselie3 takjes selderij1 takje tijmlaurierblad8 zwarte peperkorr... bekijk recept »

Zoetzure Sjalotten

-1 kg kleine schoongemaakte sjalotjes,-1 liter natuurazijn,-2 glazen witte wijn,-1 eetlepel zeezout,-10 zwarte peperkorrels,-5 halve laurierbladen,-1 mespuntje gemalen foelie,-venkelzaad,-dillezaad,-anijszaad,-200 g.suiker. Hulpmiddelen Schone lege ... bekijk recept »

Oesterzwammensoep

200 gr. oesterzwammen (grot- of kastanjechampignons kunnen ook)citroensap uit een flesje2 bouillontablettenkruidenboeketzout/peper/nootmuskaat6 plakjes bacon of ontbijtspekolie40 gr. boter40 gr. bloem2 el. room1 eierdooier. Mijn kruidenboeket bestaat... bekijk recept »

Pagina 36 van 40